Hendrik 2 jaar in dienst en actief binnen 2 rollen: Azure Consultant en Teamlead bij TeamValue

Jubilea tijd! Hendirk is alweer twee jaar bij onze club. Hij neemt je mee door zijn hoogtepunten en ambities.

3
 min read  |  
3/5/2022
 |  
Onze teammembers

Hendrik is een vakidioot, heeft alles van tevoren uitgedacht, bewaart overzicht en kun je enorm mee lachen. Dat is wat collega’s over hem zeggen. Inmiddels is hij 2 jaar in dienst bij TeamValue en blikken we met hem terug. Hendrik zou Hendrik niet zijn als hij ook niet vooruitkijkt naar de toekomst voor zichzelf en het team, dus pak die koffie er maar bij!

Actief als Azure Consultant bij RDW, Qualogy en Air Miles

Als Consultant heb je bij de klant twee ‘petten’ op. En ook bij TeamValue heb ik twee ‘petten’ op. Hoe dat precies zit? Ik leg het je uit! Ik heb gekozen om bij een scale-up te werken, omdat ik wil bijdragen aan de organisatie, haar beleid, haar ontwikkeling en de doorvertaling naar de techniek. Opdrachten zonder uitdaging zijn per definitie minder interessant. Er moet wel echt een vraagstuk liggen, resultaat te behalen zijn en bijdragen aan bedrijfskritische cloud applicaties.  

Zo mocht ik samen met Qualogy de wereld van Java en Microsoft Azure bij elkaar brengen. Hoe die technology stacks samenwerken? Lees je hier. Bij RDW heb ik vroeger eerder gewerkt. Ook Anton en Joost-Jan zijn bekenden van de club, waardoor mijn ‘terugkeer’ bij deze opdrachtgever soepel verliep. We werden daar teruggevraagd en opgeschaald vanuit expertise. Dat is wat je als Azure Consultant wil. Bij Air Miles ben ik betrokken bij een aantal assessments die we uitvoeren op het gebied van Security Monitoring en kijk ik naar de architectuur.  Iedere keer dat er gereleased wordt naar productie is weer een feestje! En om dan te horen te krijgen dat hetgeen je samen hebt neergezet nog steeds doorontwikkeld wordt en jouw principes nog steeds worden toegepast geeft enorm veel voldoening.  

Professionele en persoonlijke ontwikkeling  

Al 20 jaar ben ik actief in de wereld van techniek, alleen de afgelopen twee jaar heb ik mij op persoonlijk vlak nog meer mogen ontwikkelen. Een waardevolle combi als je kijkt naar wat je kunt betekenen voor TeamValue en haar opdrachtgevers. Ik zie hier echt de sterke kracht van hard skills, soft skills en certificeringen. Zo ontwikkelen we in de diepte en in de breedte. Ik ben tijdens die 2 jaar bij TeamValue me ook echt bewust geworden van je gedrag als mens in een bepaalde situatie en als team. We geven elkaar feedback, houden elkaar een respectvolle spiegel voor als dat nodig is en hebben lol met elkaar.  

In coronatijd ben ik goed gaan nadenken over mijn certificeringen. Ik wilde namelijk meer dan alleen technische groei. Ik zocht naar een architectuur framework en dat werd TOGAF. Zo kreeg ik een deep dive in opdrachtomschrijvingen, statements of work, analyse, stakeholder management, governance en communications. De grootste frustratie was vroeger namelijk altijd om technische oplossingen op een begrijpelijke manier naar de business te brengen. De TOGAF-cerificering stond hoog op mijn lijstje. En met een rugzak aan tools verder werd ik weer aan het denken gezet. Wat is het volgende? Misschien wel de CISM (security certificering). Wie weet groei ik zelf toe naar een rol als Enterprise Architect IT.

Teamlead – naast Value leveren ook meebouwen aan het Team

Het begeleiden van stagiairs krijg ik veel energie van. Ik vind het mooi om te zien hoe zij ontwikkelen, met welke vragen en nieuwe inzichten zij komen en dat tot nu toe bijna al onze stagiair(e)s een 10 binnen hebben gesleept voor hun stageopdracht! Zo ook Maud & Joe. Hendrik weet als Teamlead als geen ander hoe belangrijk het is om te groeien met collega’s die dezelfde mindset hebben. Dat is ook de reden dat hij in het verleden zelf ook een belangrijke bijdrage heeft gespeeld in het aandragen van collega’s Jaap en Matthijs.

Het belangrijkste hierin vind ik dat je naast en in het team staat en niet erboven. Met technische bagage, begeleiding en levenservaring (zowel zakelijk als privé) breng je mensen echt een stapje verder. Vanuit de relatie en vanuit de persoon.  

Ga jij ook voor technische en persoonlijke ontwikkeling? Neem een kijkje op https://jobs.teamvalue.com/  

Meer lezen over Hendrik en ons Cloud team?

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Hendrik Middag
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN