De eerste maand van onze Cloud & BI stagiairs - Welkom Nando, Joeghanoe en Aman!

Wat werken bij TeamValue betekent - van stagiair tot team member.

3
 min read  |  
25/10/2021
 |  
Onze teammembers

Afgelopen maand zijn ze alle drie gestart! Onze toppers binnen de circles Cloud en BI. Ze nemen je mee in hun eerste weken, hun stageopdracht, hetgeen ze nu al niet meer gaan vergeten aan de cultuur van TeamValue, waarom Full Stack Development en Data Science hen zo interesseert en ze geven je een aantal tips als je binnenkort zelf ook stage gaat lopen!

TeamValue - Eén team, één taak

Twee stageopdrachten, één product en één team met een gezamenlijk doel. Dat is de korte samenvatting. Wat Nando, Joeghanoe (we mogen Joe zeggen) en Aman nu precies doen leggen ze uit.  

Ze werken aan onze solution TeamNow. De ultieme managementgame om teamprestaties te verbeteren. Een wereld waar Azure DevOps en Agile werken op een veilige en leuke manier samenkomen.  

De mannen zijn het er unaniem over eens: ‘’een stageopdracht is niet zomaar een opdracht voor de opleiding. We willen echt waarde leveren voor de organisatie, haar klanten en de eindgebruikers’. Daarom vinden ze het zo fijn dat ze aan een eigen product werken. We werken niet voor saus. Alle drie willen ze groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.  

‘’In de eerste weken merkten we al dat TeamValue een andere soort organisatie is dan we gewend waren. Er heerst een hoge collegialiteit, er is een fijne werksfeer, doelen worden behaald maar dan wel met een flinke dosis fun en competiviteit. Halen we die sprint wel of niet? Als we hem wel haalde, kregen we taart. En zo geschiede! Het is fijn te merken dat eigenaar Anton en de rest van het team in ons gelooft’’.

Ontwikkelen van een Self Service Portal  

Aman en Joe gaan aan de slag met het ontwikkelen van een Self Service Portal voor de game TeamNow. Zie het als een gateway naar de game. Dit platform gaat ervoor zorgen dat klanten en de Agile Coaches van TeamValue gemakkelijk hun projecten kunnen onderhouden en in een oogopslag zien waar als eerste hun aandacht en prioriteit naar uit moet gaan. Zonder al te diep op de inhoud in te gaan, want dat presenteren we liever als het af is, zullen we aan de slag gaan met Azure DevOps.  

De app zal in verbinding staan met een aantal microservices die hun eigen functies uitvoeren. Ook is het doel van het project om alles zo doende met een one-click deployment uit te voeren, dit betekent dat vanaf het moment dat er iets nieuws binnenkomt het automatisch uitgerold wordt binnen alle app services. Dit allemaal volgens de Golden Path methodiek. Kenmerkende talen: React, Azure Cloud, Javascript, .Net Core (C# - API), B2C, Azure Storage/CosmosDB, YAML, JSON en XML.  

Dashboarding met Azure Machine Learning  

Nando gaat aan de slag met data en AI. Met een datamodel en dashboarding is hij straks in staat voorspellingen te doen op basis van Azure DevOps en het gedrag van teamleden. Gaat een team de sprint halen of niet? Waar ligt dat aan? Hoe kunnen we hier nu al op acteren? Allemaal vragen die spelen bij zowel de business als IT.  

In TeamNow kan momenteel de snelheid, output en kwaliteit van teams worden gemonitord door middel van een game en bijbehorende rapportages. Voor het soepel laten verlopen van het proces, het gemotiveerd houden van teams en het behalen van doelen is het cruciaal dat er op tijd wordt ingegrepen in situaties die een blokkade kunnen vormen. Nu is het aan mij om met behulp van machine learning voorspellingen te doen op basis van de data van de teams, om zo situaties als eerder beschreven al eerder te detecteren. Daarnaast ga ik veel experimenteren met Azure machine learning producten om uiteindelijk hopelijk een hele vette uitbreiding toe te voegen aan TeamNow.

Twee ‘losse’ stageopdrachten kunnen niet zonder elkaar. De mannen werken samen, met elkaar en met de Senior Developers uit het team. Voor hen ook leuk om als buddy wellicht wel onze toekomstige collega’s te coachen.  

Software Engineering en Data Science in de praktijk  

‘’We kwamen via een docent van onze opleiding in contact met TeamValue’’, aldus onze stagiairs. De uitdaging voor Full Stack Development sprak ons mega aan, zeggen Joe en Aman. Zo zijn we betrokken bij het ontwerp, development (frond- & backend) en mogen we ook mee op klantbezoek. Als je het dan over de harde en zachte kant van IT hebt, beiden mogen we hier aanraken. Het maakt dat je processen beter gaat snappen en houdt je werk gevarieerd.

We hebben onwijs veel zin om meer van de ontwikkel principes te leren en erachter te komen hoe The Golden Path werkt voor ons als Developer en voor klanten. Hier werken we met moderne technieken, best practices en serieus slimme techneuten. Dat belooft wat voor de toekomst!  

Veiligheid & lef  

Security. In alles wat we bouwen moeten we daar rekening mee houden. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid in het team? ‘’Bij TeamValue gaan veiligheid en lef hand in hand’’, dat kregen we te horen tijdens ons eerste gesprek met Hendrik en Xander. We moesten er even over nadenken, maar na een maand snappen we precies wat hier bedoeld wordt. We zijn onderdeel van het team, stellen vragen, helpen elkaar en draaien mee in de volledige business. Nando: ‘’als ik je een tip mag geven als je op zoek gaat naar een stage: wees jezelf, zoek een organisatie die goed bij je past qua cultuur en ontwikkel je rot!’’. Aman vult aan: ‘’normaal kom je op gesprek en ga je een ‘hokje’ in. Bij TeamValue werd ik voorgesteld aan collega’s, lieten ze me zien waar ze aan werken en vroegen ze wat ik nu precies wilde. Echt een verademing als een stagegesprek toch wel wat spannend is’’. Joe: ‘onwikkelen is hier een must werd mij verteld. Dat is voor jezelf en voor de organisatie. Iedereen is ook betrokken bij de groei’’. Onze tip om mee af te sluiten? Sta open voor alles, communiceer wat je wil en blijf nieuwsgierig!  

Bij TeamValue hebben we de ‘’Who you gonna call’’ meetings waarin we elkaar meenemen hoe het gaat op werk en privégebied. De vraag is wie bellen wij om ons stokje in februari over te nemen? Bekijk meer op (Afstudeer)stage Cloud Development (teamvalue.com)

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN