Maud vervolgt haar stage Cloud Development bij TeamValue

Na een leerzame eerste stage is Maud inmiddels begonnen aan haar tweede stage bij TeamValue. Cloud Development is helemaal haar ding! In deze blog deelt ze haar ervaringen en vertelt ze meer over haar opdracht binnen TeamNow.

2
 min read  |  
12/2/2021
 |  
Onze teammembers

Inmiddels loopt Maud een klein halfjaar stage bij ons. Wij zijn daar superblij mee, want we hebben er een gedreven kracht bij. Ze is enthousiast, haalt het beste in zichzelf naar boven en komt met nieuwe toffe ideeën voor ons platform TeamNow. En hé, hadden we al gezegd dat we megablij zijn met vrouwelijke IT versterking in ons Cloud team? 😉 Toen we Maud vroegen iets te delen over haar afgelopen stageperiode bleef ze maar praten... Lees je mee?

Op zoek naar mijn eigen plafond – uit mijn comfortzone

Maud vertelt: Anton, de eigenaar van TeamValue, was vanaf de start al duidelijk. Hij vroeg me of ik iets specifieks wilde leren of dat ik betrokken wilde worden bij het gehele development proces? Dat laatste natuurlijk! Dus dat geschiede. Ik deed onderzoek, begon met coderen, werd direct betrokken bij het ophalen van feedback en spar inmiddels veel met collega Xander over het datamodel achter de management game TeamNow. Van het begin tot het einde ben ik betrokken bij het proces. Oh, en ik presenteer vaak de demo met tussentijds opgeleverde resultaten. Meer weten? Ja, er is meer!

Presenteren. Als je me dat de eerste week van mijn stage vroeg, keek ik je aan alsof je gek was geworden. Nee maar echt, dat is niet mijn grootste hobby, en zal het waarschijnlijk ook nooit worden. Maar ik ben het wel leuker en waardevoller gaan vinden. Anton, de oprichter van TeamValue, heeft mij in het tweede deel van mijn stage gevraagd om elke week een demo te geven over de status van het product. Mijn eerste demo was niet de beste. Na afloop kreeg ik goede en waardevolle feedback van mijn collega’s. Ik wilde graag een demo geven die voor iedereen interssant was, ook voor mensen zonder IT achtergrond. Na een gesprek met Hendrik, Cloud Solution Architect bij TeamValue, kwam het idee om de demo in een andere vorm te gieten, namelijk een tekening. Zo kon ik naast de feiten en het proces collega’s ook meenemen in het waarom. Inmiddels heeft elke demo zijn eigen tekening.

Een uitdaging ga ik graag aan en dat doel wil ik dan ook graag behalen. Dat is wat de collega’s bij TeamValue zo typeert en waarom het zo goed klikt. Door de sparsessies, de praktijk en alles wat ik mag leren (inclusief het behalen van mijn ‘Professional Scrum Developer’ certificaat) kan ik wel zeggen dat ik een stuk zelfverzekerder ben geworden van mijn Software Development kennis en het gebruik van Scrum.

Stageopdracht – de doorontwikkeling van TeamNow

Bij TeamValue combineren we de wereld van Cloud Applicaties, Business Intelligence en Agile Coaching. Dat maakte deze opdracht vanaf het eerste moment al zo interessant. In mijn eerste stageperiode ben ik aan de slag gegaan met de Data Source van TeamNow. In de tweede periode ga ik kijken hoe ik een virtuele coach direct kan inzetten op basis van gegevens uit Azure DevOps. Dit betekent dat gebruikers dan direct tips & tricks krijgen vanuit het systeem.

Vanuit mijn opleiding wordt er gevraagd naar een stageopdracht waarin ik leer hoe ik een applicatie moet maken. Echter, kwam ik er bij TeamValue al snel achter dat er nog zoveel meer is. We delen kennis. Ik kom wat halen, maar ook wat brengen. Ik werk echt mee vanuit de praktijk en kom niet alleen even mijn stageopdracht ‘afvinken’. Wat ik maak, wordt serieus genomen en wordt ook echt gebruikt. Straks in een geüpdate versie van de tool bij klanten, maar ook intern tijdens onze Rockefeller kwartaalgames. Ik leer elke dag.

Meer weten over hoe Maud bij ons terecht is gekomen en waarom het behalen van haar PSD examen zo belangrijk voor haar was? Lees er hier meer over terug.

Stage Cloud Development

TeamValue is een organisatie die je niet vaak tegenkomt. De manier van werken is uniek. Dat merk je als klant, maar zeker ook als medewerker en dus ook als stagiair. Want een volwaardige medewerker, ja zo voel ik mij wel. Er is altijd ruimte voor het stellen van vragen, we vieren bijzondere momenten en blijven elkaar (ook in tijden van corona) voortdurend online of in hele kleine groepjes (op afstand) opzoeken.

Ben je van plan om te solliciteren bij dit toffe bedrijf? Ik heb alvast een tip voor je: bedenk waarin jij je wil ontwikkelen. En dan bedoel ik niet alleen op het gebied van IT, maar ook zeker op het gebied van soft skills. Wij werken in een wereld die draait om techniek. Code is leuk, maar probeer jezelf ook eens uitdagen op het gebied van soft skills. Wordt de IT-er van de toekomst. Goed in je vak en fijn om mee samen te werken.

Wil jij ook een toffe stage bij een snelgroeiende organisatie waar je iedere dag leert en waar lef gewaardeerd wordt? Bekijk dan hier de vacature.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN