Qualogy en TeamValue brengen technology stacks Java en Microsoft Azure samen

Een ijzersterke samenwerking met het GPS-project als proof of value. Wij zetten de business value voorop en techniek ondersteunt.

3
 min read  |  
8/1/2021
 |  
Nieuws

IT-dienstverleners Qualogy uit Rijswijk en TeamValue uit Zwolle zijn een unieke samenwerking aangegaan. Qualogy is marktleider op het gebied van Oracle & Java, TeamValue is Microsoft Azure-expert. Bij de ontwikkeling van een nieuwe SaaS-applicatie hebben ze de verschillende technology stacks succesvol samengebracht.

Aanleiding voor de samenwerking is de ontwikkeling van Generic Permit System (GPS): een nieuwe SaaS-applicatie voor het aanvragen, beheren en verstrekken van vergunningen door gemeenten. Deze cloudapplicatie vervangt bestaande on-premise applicaties. Qualogy en TeamValue ontwikkelden een routekaart om on-premise Java-applicaties gereed te maken voor een Microsoft Azure Cloud-distributie.

Van Java on-premise naar de cloud

Manager Qualogy Solutions Steven Sharma: “Organisaties willen af van lastig te koppelen en beheren on-premise systemen én ze willen geen downtime van bedrijfskritische applicaties. Maar on-premise Java-applicaties zet je niet een-twee-drie neer in de cloud. Qualogy heeft de kennis en ervaring om zulke applicaties cloud-ready te maken. Deze kennis en ervaring zetten we graag in bij het ontzorgen van organisaties.

Tegelijk pakken we ook het beheer van applicaties anders aan. Niet meer op de klassieke manier, maar op basis van Modern Service Management. Met een druk op de knop zetten we een nieuwe release klaar, zonder downtime.”

Business value staat voorop, techniek ondersteunt 

CEO TeamValue Anton Cnossen: “Organisaties willen sneller, kwalitatiever en schaalbaarder leveren. Met minimale overheadkosten. Klanten hebben bovendien behoefte aan een betrouwbare architectuur. Mede door ons partnership met Microsoft hebben we veel ervaring met SaaS-applicaties bouwen op basis van Microsoft Azure. Voeg daar het ‘One Button Deploy’-principe aan toe en je werkt naar een toekomstbestendige IT-architectuur. Compleet auditeerbaar volgens de laatste ISO-normen.

De business value van de GPS-applicatie staat voorop, de techniek ondersteunt. De gebruiker van de applicatie staat hierdoor centraal. Een gebruikersportal voor burgers was er niet op basis van het selfserviceprincipe. Ook deze staat nu volledig in de cloud. Gemeenten en burgers bepalen zo welke functionaliteiten worden doorgevoerd in de techniek.”

GPS-project als proof of value

Qualogy en TeamValue zien het GPS-project als dé proof of value dat de twee technology stacks goed samengaan. Het project is slechts één voorbeeld van hoe Java-applicaties aansluiten op het Microsoft Azure-platform. Organisaties die hun on-premise Java-applicaties naar de cloud willen brengen hebben baat bij de oplossing van Qualogy en TeamValue.

IJzersterke samenwerking 

Met de samenwerking doorbreken Qualogy en TeamValue oude patronen en maken ze optimaal gebruik van elkaars kennis over de verschillende technology stacks. Het resultaat is een ijzersterke samenwerking. Qualogy en TeamValue vonden in elkaar een goede, kritische en gelijkwaardige partner waarbij een brug geslagen is tussen de business en IT.

Anton Cnossen
CEO TeamValue
06 55384241
[email protected]
Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!