Simon start na de Azure Academy als Cloud Engineer bij TeamValue

Hoe je in een Academy de ideale combinatie kan vinden van hard & soft skills en hoe je die reis bij TeamValue voortzet.

3
 min read  |  
24/3/2022
 |  
Onze teammembers

Je weet je hele leven al dat je in de IT wil werken. Je volgt een track Microsoft Cloud Engineering bij de Azure Academy van ITPH en dan sta je opeens binnen zes maanden met de nodige certificaten op zak voor de volgende uitdaging: een nieuwe baan zoeken. Dat was op zich zelf geen opgave in de IT en in de huidige arbeidsmarkt, maar het kiezen van de juiste organisatie gaat niet over één nacht ijs. Simon koos bewust voor een familiegevoel en de focus op nieuwe technieken. Hij neemt je in deze blog mee op reis.

Werken in de cloud. Die keuze was na de Azure Academy een must!

‘’Ik zocht naar bootcamps en cursussen van Microsoft Azure. Ik kwam de track tegen waar je met een achtergrond in systeembeheer prima mee uit de voeten kon. De combinatie van soft skills en hard skills sprak me ook aan’’, zegt Simon. Met de certificaten Azure Fundamentals, Administrator Associate en de MS-100 Microsoft 365 Identity and Services op zak klaargestoomt voor de wereld van cloud. Volgens ons en ook volgens Simon allang niet meer de ‘nieuwe’ wereld maar de standaard. PowerShell, Infrastructure Monitoring, Modern Service Management, noem het maar. Simon krijg je niet gek. Leergierigheid staat op nummer één in zijn woordenboek. Samen met een gezonde dosis lef worden we daar ook om gewaardeerd. Werken in de cloud bij opdrachtgevers en werken aan de cloud met collega’s van TeamValue. Dat doen we zodat we onze tevreden klanten ook in de toekomst net zo tevreden houden.  

Je safe voelen, eerlijk zijn, een familiesfeer en focus op soft skills

Zijn eerste baan in de IT. Simon vertelt er zelf over: ‘’Je wil ergens bij horen, doorgroeien, je safe voelen, kunnen terugvallen op je collega’s en het gevoel hebben dat je een familie bent als dat nodig is. Ik ken hier iedereen persoonlijk en kan altijd met leuke en minder leuke dingen bij iedereen terecht. Of ik werkinhoudelijk op het goede pad zit? Dat check je tussendoor gewoon bij je team! Het is hier gelukkig niet hiërarchisch en ontwikkeling staat voorop’’.  

Simon: ‘’Toen ik begon wist ik wel het een en ander af van Scrum Frameworks, maar ik had er nog geen ervaring mee. Nou, dat was zo geregeld. Binnen twee weken wist ik hoe een sprint eruit zag en was het aangeleerd. En wil je toch tussendoor even je zinnen verzetten? Dan pak je de bokszak of ga je even met Sammie de hond spelen’’.  

Waar hij verder achterkwam in de eerste weken? Dat seniors ook niet alles weten en dat je het als junior, developer, medior, architect, senior, cloud of data specialist – allemaal samen werkt aan een oplossing. De Microsoft updates, de (online) lessen van de Azure Academy, de principes van het Golden Path, onze interne Wiki en het Azure news channel houden hem up-to-date. Maar los van deze hard skills, die oh zo belangrijk zijn volgens Simon, waardeert hij ook heel erg de focus op soft skills en de teambuilding.  

Cloud Engineer bij TeamValue

In de eerste week bij TeamValue was er direct een opdracht. ‘’Bij Qualogy ben ik aan de slag om hetgeen neergezet door mijn collega Hendrik en Qualogy collega’s verder uit te bouwen en te onderhouden. Naast technische uitdaging, vind ik bij TeamValue ook een mooi netwerk, een team vol vakidioten en tijd voor mijn privéleven’’.  

Simon vult aan: ‘’Als iets niet lukt dan probeer ik het nog een keer. Lukt het dan weer niet, dan vraag ik hulp en lukt het daarna altijd. Of dat nu iemand is bij de klant of vanuit TeamValue. De waarde voor de business staat voorop.  

Bij Qualogy zetten we bedrijfskritische applicaties schaalbaar en DevOps ready in de Azure Cloud. Het mooiste tot nu toe? ‘’Ik voer bijvoorbeeld verbeteringen door aan pipelines. Waar een release normaal 1,5 uur duurde bij de grotere pipelines, hebben we dat nu teruggebracht naar 18 minuten. We besparen tijd per deployment, user stories staan eerder online en we besparen kosten. Tasks & bugs, daar ga ik goed op, maar dan wel als ik de oplossing uiteindelijk ook kan automatiseren!’’.  

‘’Ik werk niet alleen met mijn cloud collega’s samen, maar ook met Matthijs en Marco van Bizure. Van een andere klant ken ik de omgeving, weet ik welke resource groups ik moet aanspreken en maak bijvoorbeeld samen een cost analyse. Om hier in de toekomst nog verder in te groeien ga ik binnenkort ook mijn Professional Scrum Developer Certification en de AZ-204 halen. Want de combinatie van die theorie en praktijk brengt mij in de toekomst naar een rol als Azure Solution Architect. Daarin kan ik supergoed sparren met collega Joost-Jan die al de nodige bagage bij zich draagt en waar ik veel van leer’’.  

Wil jij ook blijven leren, focus op zowel hard & soft skills, toffe technische oplossingen bouwen en ook gewoon lol hebben in je werk? Bekijk dan onze junior, medior en senior vacatures op TeamValue  

Lees ook: 

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Simon Deeb
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN