Azure B2C setup implementeren – use case TeamNow

Over de voordelen van de Azure B2C setup en hoe je deze op een goede manier implementeert.

4
 min read  |  
10/3/2022
 |  
Business critical applications

‘’Configure the Azure Active Directory B2C provider’’... Ja, het kan al langer. En we probeerden het gelijk uit. Voor onze solution TeamNow, voor een aantal opdrachtgevers en we zochten voorbeelden die we allemaal wel herkennen uit ons privéleven. Wat de voordelen zijn van de Azure B2C setup, hoe je deze op een goede manier implementeert en hoe wij dat deden? Lees mee!

Wat zijn de voordelen van de Azure B2C setup?  

Recentelijk deelde collega Hendrik op LinkedIn al iets over de Azure B2C setup. Mocht je het gemist hebben, lees je het hier terug. Niet alleen Hendrik, maar alle collega’s van circle cloud werken met de nieuwe techniek. Ze zijn duidelijk: we can recommend following, implementing and using it. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

  • De business en IT zijn veel minder tijd kwijt om de gegevens van nieuwe gebruikers te verwerken. Het onboarden van bedrijven is nog nooit zo makkelijk geweest, we hoeven slechts de tenant toe te voegen en ze zijn aangesloten op ons systeem. Je geeft drie waardes op en je user management is geregeld.    
  • De gebruiker is zelf in control over de inlogkeuze die hij/zij maakt. Het gaat bovenal snel en zonder tussenstappen. Als gebruiker vul je eenmalig je e-mailadres in en deze wordt doorgestuurd naar de juiste identity provider. Zo kun je inloggen bij je eigen organisatie en beheert iedereen zijn eigen klantgegevens.  

Waarom dit zo fijn is? Als techneut wil je logica toepassen. Waarom zou je moeilijk doen als je nieuwe klanten kunt onboarden met 1 ‘simpele’ regel code. Het vraagt eerst een beetje extra complexiteit, maar daarna verdwijnt die complexiteit volledig. Dat bespaart routinewerk, tijd en geld. Pushen naar de online omgeving gaat met één druk op de knop.  

Conclusie: hou je wel van een uitdaging? Wil je dit zelf ook fixen? We leggen je uit hoe je tot een goede implementatie komt.  

Dit moet je doen voor een goede implementatie

Je kent de voorbeelden uit de praktijk wel... Hardlopen met je smartwatch en alles bijhouden via Strava. Inloggen met je Google of Facebook-account bij diverse sites en apps. Al die wachtwoorden en wachtwoord managers. Je wil hier niet te veel tijd mee kwijt zijn.  

Welke stappen hebben we doorlopen? Waar rekening mee te houden? Is er een checklist? Lastig te bepalen. Dat is per situatie, organisatie en techniek passen en meten. Het eindresultaat is wel altijd hetzelfde: we willen bouwblokken waarmee we een duidelijk proces kunnen automatiseren. Het maken van die blokjes is vaak de lastigste puzzel. Daarna wordt het relatief simpel.

  1. De gebruiker voert zijn email in
  2. We valideren of de klant bij ons bekend is
  3. De gebruiker logt in bij zijn eigen tenant met naam + wachtwoord en in geval van een managed device is er Single Sign On
  4. De TeamNow B2C krijgt een token van de klant en verrijkt deze met de rollen en rechten die in ons systeem bekend zijnvvia de IDP (identity provider)
  5. De token blijft 10 uur geldig en ververst automatisch op de achtergrond

Wat we doen is niet per se uniek, HOE we het doen wel. Via het authenticatie meganisme ontzorg je de applicatie. Het is de ideale oplossing voor web apps met veel gebruikers en aangesloten partners. Via de ID van de gebruiker kunnen we direct bepaalde rechten toekennen en ben je als organisatie direct GDPR-compliant. We implementeren dit volgens onze Golden Path architecture principles: No Hassle; Self Service; SaaS before PaaS before IaaS.  

Hoe we dat deden voor o.a. TeamNow, Air Miles, Qualogy en KPMG?

Applicaties met een Self Service Portal zijn niet meer weg te denken vandaag de dag. Security wordt meer en meer belangrijk als we customer policies gaan automatiseren. Air Miles en Qualogy geven in onze klantcases een kijkje in de keuken. Wil je meer weten over hoe je business en operations meer op elkaar uitlijnt, hoe je workflows optimaliseert, hoe je aan die ISO-certificering komt en hoe je vervolgens het beheer van je applicatie inricht?  

Voorbeeld uitgelicht - TeamNow

Andere tech tips van onze collega’s lezen?

Ook goud waard om te checken:

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Hendrik Middag
Joeghanoe Bhatti
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN