Cloud Tip – Upgrade naar Azure Functions 4.0

Voor je wekelijkse portie cloud updates...

1
 min read  |  
14/1/2022
 |  
Business critical applications

Tijdens Microsoft Ignite werd het bekend gemaakt en in november was het zover. De release van Azure Functions Runtime 4.0 in combinatie met support voor .NET 6.

Waarom ook jij zou moeten upgraden naar Azure Functions 4.0?

Als we het onze collega Joe vragen is dat vrij simpel. Het is de nieuwste versie en we werken graag met nieuwe technieken. Daarbij is Functions Runtime 4 in combinatie met .NET 6 veel sneller dan zijn voorganger(s)! We hebben het getest en geïmplementeerd voor onze agile managementgame TeamNow. Ook ontwikkeling op je eigen ontwikkelmachine krijgt een boost met Functions Runtime 4 en .NET 6. Waar je normaal wel een paar seconden nodig had om te laden is dat nu binnen no-time gepiept! Laat ons dat nu net zo’n 40x op een dag moeten doen en wij als Developers een tikkie ongeduldig zijn... dat bespaart toch een hoop tijd met het aamaken van requests.

Waar er in .NET 5 nog een tussenstap zat in het proces om twee talen bij elkaar te brengen, heb je dat niet meer met .NET 6. De efficiëntie van code is verbeterd, het verschil is klein en dus zijn de risico’s beperkt. En ook LTS (long time support) is afgekondigd vanuit Microsoft voor .NET 6. Dit betekent dat we – indien nodig - een langere tijd gebruik kunnen maken van support voor deze stack. Voor ons dus reden genoeg qua stabiliteit om te upgraden. Zelf en bij onze klanten.

Kunnen we jou ondersteunen met deze upgrade, transformatie naar de cloud en jouw bedrijfskritische applicaties waar je 24/7 op moet kunnen vertrouwen? Bekijk het hier.

Nieuwsgierig waar ons team nog meer over schrijft? 

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Joeghanoe Bhatti
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN