Verliefd op de Cloud

Over de voorliefde voor development, waarom onze collega's nog steeds verliefd zijn op de cloud en hoe ze kijken naar de toekomst.

2
 min read  |  
10/2/2022
 |  
Business critical applications

Het bouwen van bedrijfskritische software die veerkrachtig zijn. Een steengoede architectuur neerzetten in de cloud. En applicaties die het leven van haar gebruikers makkelijker maakt. Dat is wat je doet als Cloud development team. Maar waarom zijn we ooit verliefd geworden op dit vakgebied? Waarom duurt de relatie nog steeds voort? Hoe kijken we naar de toekomst? En hoe verliefd ben jij eigenlijk?

Waar de (voor)liefde voor development ontstaan is

Waar het cloud avontuur ooit begon? Hendrik is via een C++ floppydisk ooit verliefd geworden op techniek. Jaap is van jongs af aan al gek op alles wat met software, hardware en natuurkunde te maken heeft. Het was dus geen verrassing dat hij een baan in de IT vond en nog steeds met veel energie werkt binnen dit vakgebied. En Joe houdt zich sinds hij zich kan herinneren al bezig met het oplossen van puzzels, spelen met lego en de Rubix’s Cube. Spot jij Joe met zijn legopuzzel?  

De liefde voor development en dan specifiek de cloud heeft zich doorgezet. Hendrik is Azure Solutions Architect, Jaap Cloud Developer en Joe Stagiair Cloud Developer bij TeamValue. Samen met de andere collega’s vormen zij team Cloud. Samen met team BI en Agile Transformations werken wij aan The Golden Path – de weg naar software die echt waarde toevoegt.  

Waarom we nog steeds verliefd zijn op de cloud

Voor Jaap is werken binnen de consultancy belangrijk. Geen dag en opdracht is hetzelfde, je leert veel en er is minder risico dat je uitgekeken raakt op de solution, techniek en het team want ook die wisselen af. ‘’Er zit altijd een uitdaging om de juiste informatie te verwerven en uiteindelijk in te zetten om het probleem aan te pakken’’, zegt Joe. Hendrik vult aan: ‘’Ons vakgebied is altijd in ontwikkeling en je bent bezig met creativiteit in het abstracte. Het component security dat de afgelopen jaren meer en meer belangrijk is geworden, maakt ons werk waardevol en uitdagend’’. Jaap: ‘’De kansen die je krijgt om als teammember met nieuwe technieken, uitdagende opdrachten en een club leuke mensen te mogen werken, dat maakt dat ik nog steeds verliefd ben op de cloud en dat voorlopig ook nog wel even zal blijven! Er is altijd wat nieuws, er is altijd een andere klant met een ander probleem in een ander domein. Heb je de nieuwste tip van Joe al gelezen? Upgrade naar Azure Functions 4.0.

Ook verliefd op Software Development en Cloud Engineering?  

Ben jij ook professioneel puzzelaar? Moeten al jouw oplossingen ook 100% geautomatiseerd uitgerold worden en raak jij ook niet uitgepraat over schaalbaarheid, zero down-time en One Button Deploy? Zoek je de veiligheid van een team, wil je werken met nieuwe technieken en je verder ontwikkelen? Ontdek dan of je hart sneller gaat kloppen van hetgeen wij doen en hoe we het doen.  

Check TeamValue | Cloud Consultant

Ook interessant om te lezen:

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN