Bedrijfskritische applicaties in Azure DevOps – heb jij de basis op orde?

Ga jij naar de cloud of staat jouw architectuur al in de cloud? One Button Deploy. Het einddoel van het Golden Path. De weg naar software die echt waarde toevoegt!

3
 min read  |  
31/3/2021
 |  
Business critical applications

The Golden Path is ons antwoord om BizDevOps op een juiste manier te implementeren. Maar welke stappen heb je dan te zetten? Aankomende vier blogs nemen we je hierin mee. Te starten met de eerste: de basis op orde. Heb jij alle tooling in place binnen Azure DevOps en is jouw organisatie al audit-proof? Kom er snel achter!

Jouw bedrijfskritische applicaties

Je wil dat jouw bedrijskritische applicaties 24/7 blijven werken, dat ze 100% uptime hebben en dat als er zich een probleem voordoet deze snel opgelost kan worden. Het liefst ook nog met één druk op de knop! One Button Deploy. Vooral de bewustwording dat dat mogelijk is komt bij steeds meer mensen. Maar je DevOps team en hele organisatie op deze manier laten werken vraagt om een transformatie. Eén ding kunnen we je garanderen: planned work stijgt en unplanned work gaat naar beneden. Maar lef moet je wel hebben als organisatie wanneer je jouw bedrijfskritische applicaties écht naar een hoger niveau wil tillen. Bij Allego mocht bijvoorbeeld niemand meer iets handmatig deployen, met als gevolg dat iedere stap voorspelbaar en traceerbaar is en de business sneller nieuwe features kan releasen. Je bent in control en audit-proof. Geen fysieke datacenters meer, maar altijd toegankelijk en betrouwbaar in de cloud.

Move to the cloud met Azure DevOps

Betrouwbaar, sneller, meetbaar en voorspelbaar naar de cloud. Het is een mindset. In alles wat je doet houd je deze voordelen in je achterhoofd. Binnen de stages van de DTAP (develop, test, acceptance en production) komen voor 99% van de gevallen herhaalbare stappen voor. Deze elimineren we zoveel mogelijk. In de development- en testfase is dan ook echt veel winst te behalen. Bijvoorbeeld scripts die je kunt automatiseren, zodat kennis geborgd blijft en er geen tot weinig menselijke fouten kunnen worden gemaakt in code. Heb je te maken met een grote deployment? Dan ben je met Azure DevOps en onze principes uit The Golden Path binnen no-time in staat zonder teveel problemen naar productie te gaan met je SaaS-applicaties. Replace en no repair, zero downtime en schaalbaar.

Waar de meeste organisaties dan tegenaanlopen bij ‘move to the cloud’? Gebrek aan specialistische cloud kennis, teams die niet op dezelfde manier werken of juist teams die niet weten wat de ongekende voordelen zijn van automatiseren van een deployment. Het gaat om het doorbreken van patronen, vanaf het eerste moment kritisch kijken naar scripting bij de bron en bewust kiezen om als business zelf in control te zijn en vooral te blijven! Het gaat uiteindelijk om de toegevoegde waarde van One Button Deploy en het Golden Path voor Dev en Ops. Bekijk hoe we door een ijzersterke samenwerking met Qualogy bedrijfskritische applicaties schaalbaar en DevOps ready naar de Azure Cloud brachten.

De volgende stap naar het Golden Path

Hoe het Golden Path principe concreet in de praktijk wordt toegepast? Dat moet je ervaren! Een aantal gouden tips die altijd gelden om te checken of jij de basis op orde hebt:

1. Alles is te automatiseren

2. Breng Dev en Ops samen als een team

3. Gebruik de kracht van dashboarding

4. Totale controle binnen het team

Een architectuur volgens het Golden Path zorgt niet alleen voor een betere performance, een eenduidige way of work, meer fun en meer planned work maar ook voor een continue monitoring van jouw bedrijfskritische applicaties. Samen slaan we de brug tussen business en IT.

Heb je de basis op orde? Nee? Zet dan met ons de eerste stappen richting betrouwbare applicaties. Heb je de basis wel op orde maar wil je de business in staat stellen zelf te deployen? Zet dan met ons de volgende stappen: haak stakeholders aan, bouw everything-as-code en werk toe naar One Button Deploy. Tot de volgende blog waarin we een deep-dive nemen in deze basis principes.
Kun je niet zo lang wachten, neem dan contact met ons op. Ook nieuwsgierig wat bedrijfskritische applicaties te maken hebben met legoblokken? Lees dan hier de blog van collega Joost-Jan.

Kijk ook onze webinars terug!

Tech track webinar - Moving Java applications to the Azure cloud - We did it! - YouTube

Business track webinar - Moving Java applications to the Azure Cloud - A smarter approach - YouTube

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!