Wat bedrijfskritische applicaties te maken hebben met legoblokken

Een job als Cloud Consultant bij TeamValue. Wat houdt dat precies in, wat staat je te wachten en wat heeft dit te maken met legoblokken?

12
 min read  |  
25/3/2020
 |  
Business critical applications

Een job als Cloud Consultant bij TeamValue. Wat houdt dat precies in, wat staat je te wachten en wat heeft dit te maken met legoblokken? Goede vragen! Wij nemen je mee in de werkweek van Joost-Jan, die inmiddels alweer meer dan een jaar bij ons werkt.

Cloud solutions

Als Cloud Consultant ben je breed inzetbaar. Joost-Jan heeft zelf een achtergrond als Developer en is nu Software Architect met een sterke focus op de Cloud. Hij helpt klanten met de transitie naar de (Azure) Cloud. Wat hem opvalt is dat klanten steeds vaker met business gerelateerde vraagstukken naar hem toekomen en niet zozeer alleen direct vanuit IT. ‘Projecten die we vanuit TeamValue aanpakken zijn vaak niet de makkelijkste, maar wel de uitdagendste’. Het ‘techniek trucje’ is ons welbekend, het gaat steeds vaker om een procesverandering of verandering in menselijk gedrag. Onze naam zegt het al, daar bieden wij de meeste waarde!

‘Mijn doel is om teams en de business te enablen om cloud techonologie te gebruiken. Het moet voor hen gaan werken.’

Wij helpen organisaties van on-premise naar native cloud solutions. Maar dat is niet het enige wat we doen. Vaker gaat het erom hoe we iets doen, in plaats van wat we doen. Hier komt de verbinding tussen IT en het menselijke aspect direct om de hoek kijken. Noem ons veranderaars, business transformators of nerds, we zijn er trots op.

Automate everything?

Veel organisaties hebben te maken met bedrijfsprocessen die afhankelijk zijn van systemen die continue in de lucht zijn. Wij noemen dat bedrijfskritische applicaties waar je 24/7 op moet kunnen vertrouwen. Stel je voor dat je een product verkoopt of dienst verleent, waarin er eerst geregistreerd en/of getekend moet worden voordat je iets mee mag geven. Je bent hierbij afhankelijk van techniek. Wanneer dit niet werkt, loopt je proces en daarmee je dienstverlening al gauw in de soep. Micro Service Architecture is een oplossing die we hier vaak voor toepassen. De cloud is altijd en overal beschikbaar. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk menselijke handelingen/correcties worden beperkt, testen automatiseren we en we zorgen voor een ‘zero touch deploy’.

Automate everything zodat je tijd hebt voor echte business transformatie! Eigenlijk zorgen we er ook voor dat niet zomaar iedereen met een ‘legoblokje’ kan aanpassen of verwijderen, we doen dat alleen vanuit de bron. Dat dwingt mensen goed na te denken over een verandering en welke eventuele gevolgen dat kan hebben. We leven in een tijd waarin time-to-market steeds belangrijker (en korter!) wordt, maar naast het maken van de juiste bouwblokken moet je tegelijkertijd rekening houden met de veiligheid en onderhoudbaarheid van diezelfde bouwblokken. Dit houdt mijn werk spannend en geen dag is hetzelfde.

Mensen zijn wel gewend dingen te bouwen, maar vaak niet gewend om ‘het boekje’ erbij te pakken. De grootste kick is het opleveren van een project samen met het team en zij daar uiteindelijk zelf op voortbouwen.

Cloud Consultant: bouwen met legoblokken

Naast Cloud Consultant is Joost-Jan ook een echte familieman. Vroeger speelde hij zelf, en straks ook zijn zoontje, met legoblokken. Daarin maakt hij soms ook de vergelijking met zijn werk. Eigenlijk heeft het BizDevOps platform daar heel veel van weg. Het zijn allemaal een soort bouwstenen. Je begint met niets, bouwt samen met je team aan een technische oplossing en als je ‘het laatste bouwblokje erop zet’ kun je live. We kunnen wel zeggen dat Joost-Jan van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Waar applicaties bij klanten vaak bedrijfskritisch kunnen zijn, is het voor Joost-Jan erg belangrijk dat hij zich thuis voelt in een team en echt impact kan maken bij een mooi project.

De kracht van de juiste ‘steen’

‘In mijn hele leven heb ik eigenlijk nog nooit echt gesolliciteerd’. Het gaat allemaal om het juiste netwerk, laten zien waar je waarde kan creëren. Dat geldt voor mij, maar ook voor TeamValue. We werken veel samen met Microsoft en klanten weten ons vaak te vinden op basis van referenties.

‘Het is tof om onderdeel te zijn van een groeiende organisatie die het anders durft te doen dan de rest’.

We zoeken mensen die bij ons team passen, een echte match zijn. Als je de techniek beheerst en je voelt je niet thuis in een team dan wordt het alsnog niets. We stellen karakter boven kunde! Zo denken wij erover, we kijken verder dan IT. Dat doen we namelijk ook bij onze klanten. Zelf heb ik bijvoorbeeld een dag meegelopen op kantoor in Zwolle om te kijken of de sfeer en manier van werken bij mij paste. Daarna heb ik met volle overtuiging besloten in dienst te treden.

Het team

‘Toen ik in dienst kwam ben ik tegelijkertijd begonnen met mijn collega Denise. Ik werk 4 dagen per week en 1 dag ben ik als familieman thuis te vinden. 3 dagen werk ik bij een opdrachtgever en 1 dag werk ik standaard vanuit ons kantoor en is het gehele team bij elkaar. Soms werk ik voor een project, de andere keer besteed ik mijn tijd aan onze toffe tool TeamNow. Samenwerken in dit team kost mij geen moeite, dat gaat heel natuurlijk. We leren van elkaar. Waar ik bijvoorbeeld structuur breng, leer ik weer van de creatieve geesten. Een gouden combinatie’.

‘Mijn wereld bestaat voornamelijk uit techniek. Daarom vind ik het fijn dat ik nu bij een bedrijf werk met Digital Business, but Human Results.’

Mijn stip op de horizon? Als Cloud Solution Architect een mooi groot project leiden vanaf concept tot implementatie. Dat doe ik nu ook al, maar daar heb je altijd diverse gradaties en uitdagingen in. Ik hoef mij in een steeds veranderende IT-wereld zeker niet te vervelen. 🙂

Wij zoeken nieuwe collega’s die samen met ons bedrijfskritische applicaties willen bouwen. Hoe goed ben jij met lego? Solliciteer nu op de vacature Azure Solution Developer of Azure Solutions Architect.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN