Klantcase Allego & TeamValue (Business Transformatie)

Service bieden bij meer dan 14.000 laadpalen dankzij een geoptimaliseerd IT-proces in samenwerking met TeamValue.

6
 min read

Allego wilde een paar jaar geleden niet alleen nieuwe laadpalen leveren, maar ook meer service aanbieden. De IT-afdeling voorzag problemen met het opschalen van het aantal laadpalen binnen de EV Cloud. Helemaal met het oog op de toenmalige en toekomstige groei. Daarnaast wilde Allego naast die groei kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Er moest iets veranderen en dat is het moment waarop TeamValue werd ingevlogen. Het resultaat? Een ingericht BizDevOps-proces, de architectuur voor een schaalbaar EV Cloud platform, gebaseerd op Cloud Best Practices en een ISO 27001 certificering. En dat alles is voor de klanten herkenbaar met een uniforme klantbeleving op de portalen en mobile apps.

Background

Klant resultaten

ISO 27001

De ISO 27001 certificering is binnen één jaar behaald als een van de eersten in de markt, op basis van de Golden Path manier van werken.

Cloud Best Practices

De architectuur is gebaseerd op Cloud Best Practices en in micro-services opgezet, om de hoogst mogelijke schaalbaar- heid en beschikbaarheid te garanderen.

Modern Service Management

De IT-Operations afdeling is opgezet op basis van Modern Service Management Principles en wordt gestuurd op Secure Score, Mean Time to Repair en Uptime.

Security Framework

Het Security Framework is opgesteld en geïmplementeerd binnen alle DevOps teams, waarbij met behulp van monitoring alerting van security incidenten plaatsvindt.

DevOps teams

De DevOps teams leveren naast de development van nieuwe functionaliteit ook de operationele ondersteuning. Zij bewaken de uptime van hun applicaties zelf zodat zij met early warnings een downtime situatie voor zijn.

Meer inzichtelijk

De performance van de DevOps teams is structureel inzichtelijk gemaakt met behulp van TeamNow dashboards.

Nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteiten voor de EV Cloud worden, met behulp van 100% geautomatiseerde (CI/CD) releases, meerdere keren per dag uitgerold in productie.

Scrum

Het ingerichte Scrum proces startte met drie DevOps teams, en is verder opgeschaald naar elf DevOps teams.

Vormgeving

De vormgeving van de EV Cloud portalen en Corporate website zijn opgezet op basis van de gewenste User Experience in Sitecore.
“TeamValue combineert de verandering van teams- en bedrijfsprocessen met de verandering van IT-processen. De ideale combinatie voor Allego op dat moment. Naast de techniek, wat veel bedrijven wel in huis hebben, kijkt TeamValue ook naar het proces en de medewerkers om verandering binnen de organisatie te realiseren en vooral te waarborgen.”

- Mourad Dahmani – Scrummaster en cloud architect

The Value

Het is belangrijk dat Allego voorop blijft lopen want in deze branche gaan de ontwikkelingen heel snel. Allego riep de hulp in van Microsoft en TeamValue. We gingen voor het écht veranderen van ‘the way of working’. Samenwerken maakt ons slim, ondernemerschap is onze kracht! Anton en Anouchka implementeerden samen met Marc Diks de Agile-methode, het zogenaamde ‘Golden Path’ bij Allego; een nog efficiëntere manier van werken. En dat sloeg aan!

Waar Justin als scrummaster Allego op het ‘Golden Path’ hield, waarborgde Maurits de gemaakte afspraken in de ontwerpen en designs. Anouchka heeft gecoacht op de way-of-working en Anton op het IT-proces. Dankzij hen zijn de IT-waarden en normen stevig neergezet. “Deze multidisciplinaire benadering heeft voor de juiste veranderingen gezorgd. Ik ben er trots op hoe Allego nu draait.”, zegt Joost Groeneveld, Product Owner bij Allego.

The Team

Volgens Allego brengen de mensen van TeamValue authenticiteit, lef, vertrouwen, verstand van zaken en een ‘get things done’ mentaliteit. Marc Diks: “De tevredenheid onder medewerkers is nu groter want je geeft mensen meer vrijheid en vertrouwen.” TeamValue helpt bedrijven met applicaties waarop ze 24/7 moeten kunnen vertrouwen, door de Cloud architectuur neer te zetten en het implementeren van BizDevOps. BizDevOps is een Agile manier van werken, waarbij Business en IT nauw samenwerken. TeamValue werkt actief mee in (project)teams om het gewenste resultaat te behalen.

“TeamValue is mij aangeraden door Microsoft. Ik wilde in dezelfde tijd meer uit de Development afdeling halen en voorspelbaarder kunnen leveren. Anouchka kwam hier binnen en het klikte meteen. Het plezierige aan haar is dat ze heel straight en ‘to the point’ is. Het is nooit een beetje goed. Maar óf goed óf niet goed. Deze duidelijkheid past goed in de IT-wereld.”

- Marc Diks, CIO van Allego

Allego & TeamValue

Allego faciliteert elektrische laadpaaloplossingen aan steden, bedrijven en consumenten, met behulp van de EV Cloud, voor de gebruiker. Dat maakt hen onderscheidend. Allego is op dit moment één van de grootste spelers op de markt op het gebied van laadoplossingen voor elektrische voertuigen.
TeamValue is een jong en ambitieus bedrijf in Zwolle. Ontstaan vanuit passie voor mensen en IT. Bij TeamValue zijn we eerlijk en open naar elkaar en naar onze klanten. Samen gaan we altijd voor het beste resultaat. Sámen, want het Team staat centraal.

“De mensen van TeamValue zijn allemaal uit hetzelfde hout gesneden: inhoudelijk sterk, geen gezeik en ze weten van aanpakken. Ze hadden een hele korte aanloopperiode nodig, het was alsof ze hier al veel langer werkten. ‘Hit the ground running’ is zeker van toepassing.”

- Elliot Wagschal – CISO Allego

Interesse Gewekt?

Wil jij ook meer waarde halen uit je data? Applicaties waarop je 24/7 kunt vertrouwen? En aan de slag met de échte Business Transformation? Klik dan hier.