We nemen ‘afscheid’ van Joost – Bedankt!

Hij gaat het TeamValue nest verlaten, maar niet onopgemerkt...

3
 min read  |  
24/12/2021
 |  
Onze teammembers

Joost Postma gaat ons verlaten. Maar niet voordat we hem voor alles bedankt hebben en hij ons beloofd heeft af en toe langs te komen of ooit weer terug te komen. Waar zijn avontuur bij TeamValue startte en hoe hij terugkijkt op drie jaar bij onze club? Eén ding is zeker! Afscheid nemen voor altijd bestaat niet.

Joost mag het weten!  

Ja, het spreekwoord doet anders vermoeden, maar Joost weet volgens het team echt alles. Collega’s en opdrachtgevers – iedereen kon bij Joost terecht. ‘’Kill the process’’ is daarom een uitspraak die we niet snel zullen vergeten. Joost kent ons al sinds zijn tijd bij RDW. In die tijd werd TeamValue gevraagd te ondersteunen bij de transitie naar de cloud. Hij kwam er al snel achter waar we goed in zijn. Bedrijfskritische applicaties veilig en schaalbaar in de cloud zetten. Waarom hij uiteindelijk overstapte? Hij gelooft in onze manier van werken. Hoe we business en IT bij elkaar brengen. Op een professionele manier zonder de fun uit het oog te verliezen.  

‘’Agile werken is een must als je echt iets wil bereiken binnen een complexe omgeving.’’, aldus Joost. Hij mocht onze manier van werken – The Golden Path – in praktijk brengen bij onder andere Gemeente Amsterdam, Ahold en Humanitas. Joost: ‘’In drie jaar tijd heb ik diverse rollen op mij mogen nemen. Die van Delivery Manager, Scrum Master en Product Owner. Je wordt hier niet in een hokje geduwd, je doet waar je goed in bent en geeft aan waar je in wil ontwikkelen. Die openheid waardeer ik enorm en heeft mij veel gebracht’’.  

Het tofste aan TeamValue? ‘’Een ontdekkingstocht mogen maken naar je beste ik. Ergens tegen in kunnen gaan als dat de oplossing beter maakt, de ‘waarom’-vraag kunnen stellen zonder rare blik en altijd verder durven kijken dan de ‘gebruikelijke’ oplossing. Positief kritische vakidioten? Yes, ik zou zeggen: voel je je aangesproken. Solliciteer!’’.  

You’ve got Post(ma), oh nee mail!  

Als Service Delivery Manager bij Bizure heeft hij veel mails, tickets en telefoontjes gekregen. Er allemaal op gericht om beheer flexibel, veilig en betrouwbaar in te richten. Modern Service Management noemen we dat. Neem maar eens een kijkje op Bizure.nl. Joost noemde het wel eens zijn ‘kantoorkindje’. Vanaf het begin is hij erbij geweest en nu heeft hij de werkzaamheden overgedragen aan collega’s Marco en Matthijs.  

Joost:” Loslaten is niet mijn sterkste kwaliteit. Toen ik had verteld dat ik de TeamValue Group en dus ook Bizure zou gaan verlaten was dan ook mijn grootste zorg: Hoe zorgen we dat het na mijn vertrek goed komt?

Gelukkig vonden we al snel in Matthijs onze beoogde Support Engineer. Je merkt gelijk vanaf dag 1 het verschil. Niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor onze klanten, die nog actiever benaderd worden in de gevallen dat zich iets voordoet rondom hun dienstverlening.  

Dat mijn eigen vervanger al bij ons werkte wist ik niet. Ik was daarom ook erg verheugd dat Marco het stokje wilde overnemen. Met zijn ervaring en kwaliteiten kon ik geen betere opvolger wensen. Ik wens beide heren alle succes toe bij Bizure!”  

Altijd onderdeel van de TeamValue familie  

Het belangrijkste wat ik meeneem van mijn tijd bij TeamValue? ‘’Dat je er altijd staat als team. Ik was dan wel de consultant die de klant zag, maar net zo goed als het team bij mij terecht kon, kon en kan ik dat nog steeds bij hen. Het voelt alsof ik mijn werkfamilie achterlaat. Die ‘Ohana’ waar ze het altijd over hebben, die is echt en die verbinding voel ik nog steeds. Ik ga opeens van team member naar ambassadeur. En dat zal ik ook altijd blijven. Ik weet vanuit mijn tijd voor en tijdens TeamValue dat het team in staat is (overheids)organisaties te transformeren. Die integrale puzzel leggen, de principes van het Golden Path, Ohana en de combi tussen veiligheid & lef. Dat is voor mij TeamValue. Always has been, always will be’’.  

We nemen ‘afscheid’ van Joost. We zullen de Groningse nuchterheid, flexibiliteit en zijn constructieve opmerkingen tijdens meetings missen. Al is het niet helemaal zijn cup of tea, Joost was tijdens zijn afscheidsborrel toch een beetje emotioneel. Proost! Op een top team en een top netwerk!

Hoe dit top team eruit ziet en nieuwsgierig naar onze open jobs? 
Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!