Verliefd op Agile Transformaties

Over de voorliefde voor agile werken, de opdrachten van onze collega's en waarom zij nog steeds 'in love' zijn met het vakgebied?

2
 min read  |  
10/2/2022
 |  
Business transformation

Business en IT die efficiënt met elkaar samenwerken. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. Een goed geoliede machine die de business wendbaar, flexibel en innovatief houdt. We optimaliseren DevOps teams met Agile Scrum en gaan voor schaalbaarheid. Dat is ons werk. Maar waarom zijn we ooit verliefd geworden op dit vakgebied? Waarom duurt de relatie nog steeds voort? Hoe kijken we naar de toekomst? En hoe verliefd ben jij eigenlijk?

Waar de (voor)liefde voor digitale transformaties ontstaan is

‘’Niks is leuker dan teams volwassener en beter maken dat ze jou uiteindelijk niet meer nodig hebben. Om juist bespreekbaar te maken wat men spannend vindt, waar het schuurt en waar teamleden duiken voor verantwoordelijkheid.’’, zegt onze Agile Coach Franka. Ze vult aan: ‘’Coachen van teams vond ik altijd al leuk, maar ik merkte dat het vooral leuk was met ‘chaos’ in de teams. Daarnaast werkte ik bij mijn vorige werkgever met veel IT-specialisten en juist met die specialisten voelde ik een klik’’. Met een flinke rugzak aan ervaring als Projectmanager, Sales Coach en Talent Manager merkte Franka dat het tijd was om echt die digitale transformaties te begeleiden binnen DevOps teams. En zo geschiede!  

Ook collega Alex is jaren geleden al verliefd geworden op Agile werken. ‘’Ik kwam terecht in een groot software ontwikkeltraject waar men sneller, beter en goedkoper moest ontwikkelen. Op papier was de verandering helemaal uitgedacht, maar veranderen gaat in eerste instantie nog altijd om de mens. Ik werd gevraagd om dit te begeleiden en het gaf mij een ontzettende kick om samen het gewenste resultaat te behalen. Organisaties hoeven allang niet meer hiërarchisch en managementgestuurd te zijn om succesvol te worden. Multidisciplinaire teams. Als je die nog niet hebt, kom in beweging!’’.  

Waarom we nog steeds verliefd zijn op de Agile way of work

Iedereen kan nog zoveel leren. Van zichzelf, van elkaar, van andere organisaties en nieuwe technieken en tools. De wereld verandert in rap tempo en we zijn eigenlijk nooit uigeleerd. ’’Uitdaging staat op nummer 1’’, zegt Franka. ‘’Als Agile Coach help ik onze klanten met het implementeren van hun Golden Path. Ik implementeer 1 manier van werken, gebaseerd op de Agile Principes. Mijn belangrijkste rol is het coachen van verschillende DevOps teams in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen’’.  

Geen team is hetzelfde. Iedere opdracht die je doet in de consultancy is uitdagend. Zo kijken we per organisatie waar het echte probleem zit, waar we als eerste waarde kunnen leveren en hoe we dat op een gezonde manier kunnen uitbouwen met een blijvende gedragsverandering als resultaat!  

Alex beaamt. ‘’Geen team is hetzelfde, maar ook geen dag is hetzelfde! We blijven verbeteren en transformeren, want verandering is de enige constante’’. Er zou volgens hem eens een goede podcast moeten komen. Eentje met de benen op tafel. Over verandertrajecten. En waarom die soms serieus spannend en ook heel waardevol zijn!  

Ook verliefd op business analyse, scrum en agile coaching?

Geloof jij ook dat business & IT niet zonder elkaar kunnen? Wil je teams en organisaties door hun eigen glazen plafond heen laten gaan? Is een open en eerlijke cultuur in combinatie met het halen van resultaat daarin belangrijk voor je? Ben jij net zoals wij verliefd op Agile Transformaties? Als Agile Coach bij TeamValue speel je een onmisbare rol en zorg je er samen met het team voor dat voortgang inzichtelijk wordt en iedereen efficiënter en met meer fun met elkaar samenwerkt.

Samenwerken met Franka & Alex? Bekijk TeamValue | Agile Coach

Ook interessant om te lezen:  

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN