Business Transformation: Waarom alleen techniek je IT-probleem niet oplost

Een IT-bedrijf lost je al problemen op? Nee, zeker niet. Waar andere bedrijven de vraag invullen met een technische oplossing, kijken we bij TeamValue naar het probleem achter de vraag.

9
 min read  |  
25/3/2020
 |  
Business transformation

Een IT-bedrijf lost je al problemen op? Nee, zeker niet. Waar andere bedrijven de vraag invullen met een technische oplossing, kijken we bij TeamValue naar het probleem achter de vraag. Dat is ons vertrekpunt. Business Transformation noemen we dat. Sander, Azure Solution Developer, deelt zijn ervaring tot nu toe en geeft je inzicht in zijn eigen SCRUM-proces.

Ben ik een business transformator?

‘Heel eerlijk, toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, zocht ik een functie die niet bestond. ‘Ik ben geen programmeur, geen database administrator en ik wist nog niet alles van Azure. Wel weet ik dat ik problemen oplos voor mensen met behulp van techniek’. In het verleden heb ik verschillende rollen gehad en ik heb er kort gezegd een hekel aan om in een ‘hokje’ geplaatst te worden. Dus je kunt je voorstellen dat ik daar eens goed over na heb gedacht. Wat nu precies bij mij paste en hoe ik mijn toegevoegde waarde kan uitleggen aan een organisatie’. Samen op weg naar Business Transformation!

‘Zelf nadenken, jezelf nieuwe dingen aanleren, uitgedaagd worden en af en toe ook een beetje lef tonen. Karakter voor kunde! Dat is precies wat ik wil en wat mij aanspraak aan TeamValue.’

Techniek is vaak niet je vertrekpunt

‘Via Indeed kwam ik aardig wat vacatures tegen. Voor mij sprongen er drie vacatures uit en ze waren ook nog eens van dezelfde organisatie, TeamValue. Ik kon me als breed inzetbare, soms ietwat eigenwijze IT’er, vinden in alle drie de profielen. Dus in plaats van dat ik dacht: jammer, mijn profiel past bij geen van de vacatures, heb ik toch gereageerd! Waarom? Ik werd uitgedaagd om over mezelf na te denken en je cv is toch al oud zodra je uit bed komt, want we ontwikkelen iedere dag’.

‘Een persoonlijke manier van aanspreken op de site en in de vacatureteksten vind ik belangrijk. Ook communiceren op de man af en het centraal stellen van OHANA. Waarbij er echt gekeken wordt naar jou als persoon en waar een goede werk/privébalans in het DNA van de organisatie zit’. Toen ik nog geen week later mijn eerste gesprek op kantoor had, werd ik al direct herkent. ‘Jij moet vast Sander zijn?’, vroeg Maurits mij. Het gehele sollicitatieproces heb ik ervaren als zeer open, informeel en was een directe fit. Ik vroeg mij soms wel af, is dit te goed om waar te zijn? Maar nadat ik daarna ook nog een gesprek had met Anton en hij als eigenaar vertelde over waar hij met TeamValue naartoe wil, was ik helemaal om. Niet alles kan positief zijn, maar goudeerlijk was hij wel en dat duurt uiteindelijk het langst zeggen ze toch?

‘Ik vertelde in mijn gesprek met Xander, de opper nerd van TeamValue, dat ik PowerBI soms echt superirritant vind en dit voor mij niet altijd alle problemen oplost. Dat ik graag verder kijk dan alleen maar techniek.’

Mijn eigen SCRUM-proces bij TeamValue

‘Het toffe aan mijn nieuwe rol is dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor een goede implementatie van techniek, maar ik echt aan de voorkant van het beslissingsproces zit. Bij klanten en ook bij TeamValue’. Luisteren, feedback geven en verbeteren is het motto! Mijn eigen eerste sprint toen ik nog maar twee weken in dienst was, bestond uit een mooie teamdag, een helikoptervlucht met ons 5-jarig jubileum en zelfs in mijn eerste maand een bezoek met vier andere collega’s van de cirkel techniek aan Microsoft Ignite. Zacht uitgedrukt had ik dus een hele leuke, vreemde, intensieve onboarding om maar even in de vliegtuigtermen te blijven.

Blijf niet zweven. Hou je van een uitdaging en ben je stiekem een technische rebel? Neem een kijkje op https://jobs.teamvalue.com/

(Spraak)waterval?

Haha, ja als je Sander aan het woord laat, loopt het gesprek soms over van enthousiasme en ontstaat er een echte spraakwaterval. Bij onze klanten brengt Sander structuur, adviseert hij over hoe Azure werkt en coacht diverse afdelingen.

‘Ontwikkelen op technisch vlak doe ik in de breedte, mensen coachen en zorgen dat de business en IT dichter bij elkaar komen geeft juist meer diepte.’

Heb je de blog van Joost-Jan al gelezen waarin hij uitlegt hoe bedrijfskritische applicaties eigenlijk een soort legoblokken zijn die we iedere dag weer slimmer, sneller en veiliger maken? De actie die daar logischerwijs op volgt is een goede integratie en adoptie van een proces- en gedragsverandering, en juist daar ligt een mooie kans voor een organisatie zoals wij. ‘Naast mijn werk bij klanten, werk ik ook aan interne projecten, het beheer en Business Intelligence kant. CCOE (Cloud Center of Excellence) hoor je bij ons op kantoor vaak om je oren vliegen. Dat is iets waar we in geloven en we vaak samen met Microsoft in optrekken. Veel klanten zetten dan ook nu de stap in hun Business Transformation.

Het leuke aan mijn job is dat ik vooraf betrokken ben en achteraf betrokken blijf bij business transformaties. Daarmee zie je ook de directe invloed van de ‘restanten’ die je achterlaat.

De meeste vragen vanuit de business zie ik persoonlijk zelf het meest op het gebied van:

  • Rapportage behoefte
  • Azure services implementaties en inzet van PowerBI
Meer weten over hoe wij waarde toevoegen bij klanten of Business Transformation? Check onze website!

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN