Marco - 13 maanden en 100 dagen in dienst bij TeamValue

Een bewogen jaar. Een spannend jaar. Een succesvol jaar. Een mooi jaar. Een jaar, en nog een beetje meer...

4
 min read  |  
2/4/2021
 |  
Onze teammembers

Het is alweer 13 maanden geleden sinds mijn laatste blog van februari 2020, én wat hebben we een bijzondere periode met elkaar doorgemaakt. Sinds 13 maart 2020 werkt iedereen bij ons vanuit huis. Daarin zullen we als TeamValue zeker niet uniek zijn geweest. Wellicht wel uniek is het feit dat we binnen één dag ook alle faciliteiten hadden om goed thuis te kunnen werken. Onze systemen waren al zo ingericht dat remote werken tot de standaard behoorde. Maar ook stond er binnen no-time een extra scherm, toetsenbord en bureaustoel voor mij klaar. Wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd? Ik neem je mee in mijn eerste 13 maanden en 100 dagen in dienst.

Vervolg opdracht Azure DevOps bij ING

In mijn vorige blogpost schreef ik over mijn opdracht bij ING. Ondanks het coronavirus zijn mijn werkzaamheden als Trainer en Onboarding Consultant voor Azure DevOps teams bij ING ‘gewoon’ doorgegaan. Nou ja, ‘gewoon’. In een jaar tijd is er toch een heleboel veranderd. Waar we eerst nog twee ‘classroom’ trainingen per week gaven voor maximaal dertig personen per sessie zijn we nu opgeschaald naar twee online trainingen per week van, in principe, tachtig deelnemers. Ik zeg in principe, want de grootste groep waaraan we deze week een training hebben gegeven was 95 man groot. Met zoveel deelnemers is het alleen verzorgen van een training niet meer te doen, daarom zijn we bij groepen groter dan vijftig man met z’n tweeën. Eén persoon doet de presentatie en demonstratie, de ander monitort de vragen. Samengevat een compleet andere manier van werken. Maar daardoor juist ook heel schaalbaar én maatschappelijk verantwoord, doordat er niet meer fysiek gereisd hoeft te worden. 

Wat daarnaast heel goed werkt zijn de zogenaamde ‘Ask the Expert sessies’. Twee keer week geven we hiermee de teams de mogelijkheid hun vragen te stellen over alles wat te maken heeft met de migratie naar Azure DevOps. Met het Onboard & Plan team, ondersteund door andere teams uit onze squad én de community binnen ING, beantwoorden we dan zoveel mogelijk vragen. Gemiddeld beantwoorden we ongeveer drie vragen per team van zo’n 25 teams per sessie.

Het resultaat? Een migratie die nu echt begint te lopen. September vorig jaar kreeg ik een aandenken thuis gestuurd dat er ruim 1.000 teams waren gemigreerd naar Azure DevOps in ongeveer elf maanden tijd. 4,5 maand later was dit aantal al weer verdubbeld. Ruim 2.000 teams en 11.000 gebruikers zijn nu actief in Azure DevOps. Een hele mooie prestatie! 

Ruim een jaar bij TeamValue

Naast dat er bij ING veel gebeurt, gebeurt er ook veel bij TeamValue. Ondanks de lastige marktontwikkelingen in eerste instantie, hebben we ons vanaf maart 2020 volledig ingezet op groei. Zo groeide het team met zes personen (wat best spannend is met een onboarding die volledig online verloopt), zijn we deze periode begonnen met de ‘koffiemachine gesprekken’ en startten we ieder kwartaal met een nieuwe game. Een spel gekoppeld aan ons eigen groeimodel op basis van het Rockefeller model. Een echte aanrader om door middel van gamification verbonden te blijven met elkaar. We werden bij het behalen van onze doelen beloond met een gameconsole, draadloze koptelefoon en een heerlijk (thuis) kerstdiner. Mijn collega Franka gaat hier binnenkort meer over vertellen, dus hou vooral de website in de gaten. 

Ook hebben we geïnvesteerd in de opleiding van medewerkers met als resultaat dat iedereen, inclusief onze stagiair, minimaal één Scrum certificaat heeft behaald om ons kennisniveau voor Agile werken op peil te houden. Ook hebben we geïnvesteerd in Microsoft certificaten wat geresulteerd heeft in 6 competenties. Drie op Gold niveau en drie op Silver niveau. 

Al met al een hele bijzondere periode waarbij TeamValue en ik zeker niet hebben stilgezeten. Een periode waar ik met volle energie klanten en TeamValue heb ondersteund. Waar ik nog meer energie van krijg? De online momenten met het team, samenwerken met collega’s en mooie gesprekken met klanten en ambassadeurs die met en voor elkaar werken. 

Met heel veel zin ga ik ook de komende periode bijdragen aan de organisatie en hoop ik snel weer bij klanten en TeamValue op kantoor te komen. We blijven toch sociale dieren waarbij thuiswerken soms fijn is, maar met collega’s samenwerken écht toegevoegde waarde heeft. Technologie is mooi, mensen zijn mooier. 😊

TeamValue - Digital Business, Human Results

Iedereen zoekt jou, maar jij zoekt ons! Word jij mijn collega en gaan we samenwerken op toffe opdrachten? Bekijk onze jobs die we open hebben staan en wie weet tot snel!

Nieuwsgierig naar mijn vorige blog toen ik nog maar 100 dagen in dienst was? Lees de blog hier terug.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN