Business Developer Marco - 100 dagen in dienst bij TeamValue

“Na mijn onboarding ervaring, de eerste paar weken bij TeamValue, zitten de eerste 100 dagen er alweer op. En wat zijn die ruim 3 maanden voorbij gevlogen!”

9
 min read  |  
25/3/2020
 |  
Onze teammembers

“Na mijn onboarding ervaring, de eerste paar weken bij TeamValue, zitten de eerste 100 dagen er alweer op. En wat zijn die ruim 3 maanden voorbij gevlogen!” Business Developer Marco van der Steijle vertelt meer over zijn opdracht bij de ING, over de groei van TeamValue, over de intensieve samenwerking met Microsoft en over waarom hij zo achter het BizDevOps model staat.

Mijn opdracht bij ING

Mijn werkzaamheden als Trainer en onboarding consultant voor Azure DevOps bij ING hebben mij ondertussen ook nog naar Madrid en Neurenberg gebracht, om Azure DevOps bij deze lokale teams onder de aandacht te brengen. De teams gingen naar huis met tips & tricks om Azure DevOps in de ING praktijk toe te passen. Ondertussen hebben we met het team waarbinnen ik werk bijna 500 ING engineers (Dev, Ops en Product Owners) getraind en gaan we de komende maanden verder . Het idee van ING valt prima in de Golden Path propositie van TeamValue. Wil je meer weten over de mogelijkheden en sparren hoe we jouw organisatie kunnen helpen met het Golden Path? Ik ga er graag met je over in gesprek.

De opdracht bij ING vind ik ontzettend leuk om te doen, de feedback van de engineers is positief EN ik kom nog eens ergens! Daarnaast kan ik de kennis en kunde op gebied van internationaal werken en over DevOps opgedaan in het verleden gebruiken en op gebied van kennis aanvullen waardoor ik me blijf ontwikkelen.

TeamValue – thuishonk in Zwolle

Om TeamValue te laten groeien zijn we ook een aantal processen aan het optimaliseren. Zo hebben we intern de Rockefeller Habits geïmplementeerd zodat we beter inzicht krijgen in de ‘rocks’ die we in een kwartaal uit de weg moeten werken om verder te kunnen groeien. We hebben ondertussen onze BHAG/GDD (Big Hairy Audacious Goal/Grotere Dappere Doel) opgesteld en voor het eerste kwartaal hebben we een leuke game bedacht om onze doelstellingen te halen. Het is mooi om te zien dat iedereen deze game wil winnen met zijn team en tegelijkertijd ook het grotere plaatje en bedrijfsbelang niet uit het oog verliest door elkaar te (blijven) helpen. Bij TeamValue geloven we in gamification. Als Business Developer zetten we het onder andere bij klanten in door het gebruik van TeamNow. Maar dus ook intern gaan we de uitdaging niet uit de weg.

Voor Anton is het, als oprichter van TeamValue, soms even wennen aan de nieuwe structuur. Het helpt het team wel om focus aan te brengen en te behouden. Vorig jaar vierden we ons 5-jarig bestaan. En we werken met z’n alleen keihard om daar steeds weer 5 jaar bij op te tellen.

Wat mij zelf als Business Developer aan de Rockefeller strategie bevalt is terug redeneren van lange termijn (3+ jaar) naar jaar en kwartaal doelstelling en als gevolg daarvan het opknippen van doelen en acties in kleine brokken waardoor het overzichtelijk blijft en resultaat eerder inzichtelijk is. Al met al een voor mij hele fijne methode om structuur aan te brengen en onze groei strategie aan op te hangen.

Samenwerking met Microsoft

Vanuit het partnership met Microsoft hebben we verdere stappen gemaakt en is de samenwerking nog intensiever en sterker geworden. We staan sinds eind januari in de OCP-Catalog (One Commercial Partner catalogus) de interne site voor commerciële medewerkers van Microsoft waar oplossingen en dienstverleningsvormen van partners vermeld staan. In verschillende gesprekken met Mahsoon Asif van Microsoft’s Cloud Enablement Desk hebben we alle relevante informatie besproken (wat is ons USP, welke klanten hebben we, welke “signalen” bij klanten zijn aanwijzingen voor Microsoft sellers om TeamValue in te schakelen etc.), scherp gekregen en beschikbaar gemaakt. Het plan is nu om onze doelgroep specifieker te maken, hiervoor zullen we gesprekken met Microsoft Corp aangaan. Meer info over onze partnerships vind je op onze website.

Mijn ervaring als voormalig Microsoft medewerker helpt bij binnenkomen en ook bij het raken van de juiste toon in de gesprekken. Uiteraard is de kwaliteit van onze organisatie en de opvolging minstens net zo belangrijk en daar heb ik 1000% vertrouwen in.

BizDevOps projecten

Bij TeamValue werken we aan BizDevOps projecten bij onze klanten. We zorgen dat ze inzicht krijgen in de status en mate van volwassenheid van hun teams, we helpen bij het bouwen van pipelines en combineren data met intuïtie. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier onze klanten op een duurzame manier helpen zodat de “business” altijd in regie is.  Gevoel en data (lees feiten) vormen altijd een combinatie voor een succesvolle organisatie en we helpen bij business transformatie om klaar te zijn voor de toekomst. We leveren altijd waarde waarbij (vermindering van) kosten nooit uit het oog worden verloren.

Ik voel me ontzettend thuis binnen deze organisatie en geniet van mijn werk als Business Developer. Op naar weer 100 mooie dagen! Wil je er graag meer over weten? Of zou je ook deel van ons team willen worden? Neem dan contact met mij op of neem eens een kijkje op https://jobs.teamvalue.com/.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN