Techionista’s Stephanie & Dorien vertellen over de eerste maanden bij TeamValue

Een carrièreswitch naar IT? Onze nieuwe BI Consultants vertellen!

3
 min read  |  
11/3/2022
 |  
Onze teammembers

Stephanie en Dorien, beiden BI Consultant, alumni van de Techionista Academy en begin dit jaar gestart met een nieuw avontuur. Ze maakten een carrièreswitch vanuit de marketing en culturele sector naar de IT. Spannend? Jazeker. Goed voorbereid? Dat kun je wel zeggen! Hoe het nu met ze gaat, hun ervaringen en de eerste stappen richting Business Intelligence Expert? Ze nemen je mee door hun eerste maanden bij TeamValue.

Veel vragen, uitdagingen en kansen als Techionista  

Stephanie: ‘’Een overstap vanuit de cultuursector, maar zeker geen cultuurshock. We hoorden wel eens iets over de grote boze IT-wereld en harde consultancy, maar dat ervaar ik helemaal niet zo. We willen waarde leveren, werken echt samen en helpen elkaar waar nodig. Met die resultaatgerichtheid zit het wel goed’’. Ze vult aan: ‘’Ik werkte hiervoor ook wel met Power BI, maar in vergelijking met wat ik nu allemaal weet en kan was dat peanuts. We vertellen een verhaal met data en dat is denk ik wel het tofste van alles! Komt die achtergrond in content marketing toch nog van pas’’.  

Dorien was naar eigen zeggen altijd al vriendjes met IT. In haar eerdere jobs had ze al veel met processen en techniek. Ze vertelt: ‘’Dat vlammetje is altijd aangebleven, totdat ik besloot ook echt de overstap te maken! Ik was altijd al op zoek naar onderbouwing van de data. Na een verdieping in onder meer SQL, DAX en Data Factory was voor mij duidelijk dat ik toe was aan dit nieuwe avontuur!’’.  

De combinatie van hard en soft skills vinden we fijn aan de Techionista Academy en dat is ook precies waar we naar zoeken bij nieuwe collega’s die TeamValue komen versterken. Meer weten over de samenwerking? Lees er hier meer over.

Business Intelligence Expert worden doe je zo

Expert, expert... Dat vinden beide dames nog een groot woord. ‘’Dat is ook iets wat moet groeien’’, zegt Dorien. ‘’We hebben allemaal wel eens een ‘gooi die laptop het raam uit’ momentje gehad, maar dat was van korte duur. Je wilde vooral die puzzel oplossen!’’. Vooral de Agile manier van werken op basis van BizDevOps spreekt haar erg aan en dat is ook mede de reden dat ze voor TeamValue gekozen heeft. ‘’De cultuur, het niet hiërarchische en inhoudelijk sterke propositie spreken me ontzettend aan’’, zegt Dorien.  

Voor Stephanie stond Data Engineering nog het meest van haar af. Het is abstracter, maar eenmaal goed ingericht haal je zoveel meer uit data en hun verbanden. ‘’Ik kon niet wachten tot de speed dates die al ingepland stonden. Ik kon mijn enthousiasme niet meer verbergen na het zien van de video’s op de website. De befaamde sollicitatievraag van Xander kwam ik goed door en toen ging alles vrij snel. Na een aantal toffe gesprekken, kritische vragen van beide kanten en vooral veel positieve energie verder kon ik het zeggen: ‘’Ik ben Teammember!’’. Ben je nu nieuwsgierig geworden naar die befaamde sollicitatievraag, solliciteer dan zou ik zeggen😉 Dat kan via jobs @TeamValue.

Met de Microsoft certificaten Azure Fundamentals, Data Analytics en Azure Data Engineer Associate op zak ligt er een stevige basis voor de groei naar Business Intelligence Expert. Wat volgens onze Techionista’s nog meer tot de succesformule gehoord? Een goede onboarding en een sterk team!

De eerste maanden bij TeamValue en de eerste opdracht in het vakgebied

Stephanie hoorde al veel op kantoor van TeamValue collega’s over onze klant Air Miles en wat voor toffe dingen we daar aan het doen zijn. Voor haar dus mooi te horen dat ze er zelf ook mocht starten. Ze werkt aan een plan voor de dashboards van het data team, zodat zij inzicht in data voor zichzelf en andere afdelingen kunnen optimaliseren. Dorien is bij de PO-raad betrokken bij het omzetten van bestaande dashboards naar een nieuwe omgeving. Beiden zetten binnen hun eerste opdracht de stappen richting BI Specialist en kijken uit om samen met collega’s te werken aan Data Engineering solutions en het toepassen van al onze architectuur principes.  

Eén ding is zeker. De dames gaan vlieguren maken, blijven leren en zijn benieuwd hoe ze naar zichzelf als data professional kijken over een half jaar. De IT-wereld ligt in ieder geval aan hun voeten.  

Ook interessant om te lezen:  

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Dorien Morselt
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN