Over hybride werken, continue ontwikkeling en duurzame samenwerking

Wat de generatie van tegenwoordig belangrijk vindt in zijn/haar job? Dat is niet meer alleen inhoudelijk tof werk. Dat is meer en dat is maar goed ook.

3
 min read  |  
3/8/2022
 |  
Onze teammembers

Wat de generatie van tegenwoordig belangrijk vindt in zijn/haar job? Dat is niet meer alleen inhoudelijk tof werk. Dat is meer en dat is maar goed ook. Voor iedereen geldt overigens een andere behoefte afhankelijk van leeftijd, gezinssituatie en werk/privé verplichtingen. We willen deels remote werken, blijven ontwikkelen – op professioneel en persoonlijk niveau en we hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Omdat we weten dat wij het fijn willen hebben, maar de generaties na ons ook! Hoe werkt dat dan als je werkt bij een IT-organisatie? Nou, lees maar mee!

Remote of hybride werken? Laat je niet beperken

De remote jobs en workations vliegen je tegenwoordig om de oren. Mensen hebben behoefte aan hun eigen tijd indelen, aan vrijheid en aan een goede werk/privébalans. Ze zeggen dat het door Corona komt... nou, daar ben ik het niet helemaal mee eens. We gingen meer nadenken wat we wel en niet willen, maar de behoefte om remote of hybride te werken was er bij velen ook al voor 2020. Veel organisaties wilden er daarvoor nog niet aan geloven, maar de meeste zijn inmiddels om. En gelukkig maar! Want als resultaten nog steeds behaald worden (en misschien wel beter!) waarom zou je dan ‘regels’ opleggen? Zelf ben ik het levende voorbeeld van hybride werken. Helemaal remote lijkt me ook niks, want ik wil wel gewoon mijn collega’s 1 a 2 keer per week zien. Vanuit huis werk ik meer gefocust, heb ik tijd om voor/na/tijdens de werkdag te sporten en maak ik optimaal gebruik van mijn energielevel. Thuiswerken betekent soms in de werkkamer, soms aan de Vinkeveense Plassen, op bezoek bij een opdrachtgever, werken bij een koffietent of werk ik vanaf een ander kantoor bij een vakgenoot. You name it. Of je hier nu wel of juist niet van bent, is het niet fijn dat die vrijheid er is, je zelf de keuze kunt maken en de samenwerking gebaseerd is op vertrouwen? Bij TeamValue zeggen we: ‘’Ooit zitten we in New York en hebben we tevreden klanten overal ter wereld. Jij begrijpt waar we naartoe willen en je groeit mee’’. Nou, bij deze nemen we dat dus heel letterlijk.  

Dit schreef collega Hendrik over professionele en persoonlijke ontwikkeling > Hendrik 2 jaar in dienst en actief binnen 2 rollen: Azure Consultant en Teamlead bij TeamValue

Continue ontwikkeling – en dan een keer niet voor de afwisseling!

Misschien wel de belangrijkste reden voor velen om te kiezen voor een nieuwe baan. Want dat doe je als je ontwikkeling stil komt te staan. Het gaat over waarde, over halen en brengen. Als organisatie efficiënter worden en iets willen achterlaten voor de maatschappij. En als collega willen groeien binnen je vakgebied en (jawel, iedereen wil dat of zou dat moeten doen...) in je soft skills. Je kent het wel: het jaarlijkse beoordelingsgesprek en de aanvraag voor ontwikkelingsbudget. Hoe fijn is het als er kaders zijn, maar geen maximum. Dat je zelf op ieder moment kunt bepalen wat er nu nodig is binnen jouw ontwikkeling. Want laten we eerlijk wezen, daar profiteren je werkgever en opdrachtgever ook van. Bij TeamValue lever je je eigen groeiplan/business case in en toon je aan welke Value eraan vast hangt. Dit doen we niet alleen binnen onze projecten, maar ook binnen onze ontwikkeling. Ik voel hier elke dag de ruimte om iets te leren en ben trots op hoe we (bijna) elke kwartaalgame weer de doelen halen. Zo blijf je continue ontwikkelen. Ook naar de jaarwisseling. En niet voor de afwisseling! Nu hoor ik je denken... ik wil parttime werken, hoe zit dat dan? Ook dan is er voldoende ruimte te ontwikkelen. We zijn bij TeamValue een familie, maar we begrijpen ook dat je Ohana thuis de nodige aandacht verdiend. Andere FAQ’s bekijken? > FAQ’s over werken bij TeamValue

Lees ook het verhaal van Stephan over hoe hij als BI Consultant data & intuïtie combineert

Duurzame samenwerking – zoek versterking

Aanpassingsvermogen, uitdagingen en verantwoordelijkheid nemen. Ze staan centraal als het gaat over duurzame samenwerkingen. En die samenwerkingen kunnen zijn met collega’s, met opdrachtgevers, met partners en met verenigingen of andere organisaties. We denken allemaal wel eens: ‘’Waar kom ik mijn bed voor uit? Wat is mijn (digitale) footprint? Hoe duurzaam werk ik eigenlijk en wat laat ik achter?’’. Zelf vind ik het belangrijk maatschappelijk betrokken te blijven. Hoe ik dat doe? Ik steun een aantal goede doelen, geef structureel bloed bij Sanquin omdat ik hoop dat mensen dat ook voor mij zouden doen als ik het nodig heb, eet en koop bewuster en ik kijk altijd even om me heen buiten of in de supermarkt of er mensen zijn die een handje hulp kunnen gebruiken. Bij TeamValue proberen we zo ook ons steentje bij te dragen. Hoe we dat doen? Familie staat op nummer 1. Als team, maar ook de familie thuis. We sponsoren PEC Zwolle, we kiezen voor een eigen way of work waarvan we overtuigd zijn dat deze duurzaam is. Mens of organisatie, je kunt niet alles alleen. Daarom zeggen wij altijd: ‘’Een duurzame samenwerking? Zoek versterking!’’.  

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN