FAQ’s over werken bij TeamValue

Werken bij TeamValue. Waar we de brug slaan tussen business en IT en waar we staan voor Digital Business, Human Results. Welke vragen krijgen we vaak?

4
 min read  |  
25/11/2021
 |  
Onze teammembers

We geven je een kijkje in de keuken en geven antwoord op vragen die we vaak krijgen van ons netwerk en sollicitanten. 10 veelgestelde vragen over werken bij TeamValue. Alles op een rijtje, wel zo overzichtelijk.

1. Het kantoor zit in Zwolle en ik woon toch niet echt in de buurt. Hoe vaak komen we naar kantoor?  

We werken hybride. Dat deden we ook al voor corona. We werken namelijk op een plek waar we die dag de meeste waarde kunnen leveren. Soms is dat op kantoor, soms is dat bij je klant op locatie en soms is dat thuis. Dat doen we in goed overleg en met gezond verstand. Collega’s wonen in Groningen, Zwolle, Utrecht, Amsterdam en alles daartussen. Gemiddeld komen we 1x per week naar kantoor. Op de andere dagen hebben we onderling ook zeker contact met elkaar om te sparren over technische oplossingen of onze zogenoemde ‘Who are you gonna call’ waarin we elkaar updaten over hoe het gaat en welke hulpvraag we hebben. En daarin hebben we het niet alleen maar over werk.

2. Jullie stralen veel eigenzinnigheid en lef uit. Hoe is de verhouding veilige werkomgeving vs experimenteren?  

Ja, lef vinden we belangrijk. Maar lef tonen kan je niet zonder een veilig thuishonk. We zijn van mening dat je alleen open en eerlijk kunt zijn naar klanten als wij dat ook zijn tegen elkaar als team. Samen. Want we geloven dat als je ruimte hebt om jezelf te ontplooien iedereen daar beter van wordt. Je werkt in het begin vooral binnen je eigen kennisgebied. Afhankelijk van je ambities behaal je nieuwe certificaten en werk je vanuit jouw vertrouwde basis verder. En wie zegt dat je geen lef kunt tonen als je doet wat je al vaker hebt gedaan? Het zit hem in de manier waarop!  

Verder krijgen we vaak deze vraag: wat is (ongeveer) de verdeling tussen bug fixing, nieuwbouw/nieuwe features, wegwerken technical debt? Nou, dat verschilt per klant, welk project we doen en in welke fase we zijn. We kunnen je wel beloven en met zekerheid zeggen dat 75% van je werk aan nieuwbouw zal zijn.

3. Ik wil graag ontwikkelen. Hoe word ik hierin ondersteund door TeamValue?  

Je krijgt een opleidingbudget zonder platfond. Echt? Ja, echt. Samen met de cirkel techniek bespreek je jouw volgende stappen. Jouw ontwikkelplan werkt eigenlijk net zo simpel als het uitvoeren van een ander idee. Iedereen kan met een idee komen. Heb je een plan, check je het bij het team en vraag je feedback op. Je dient je plan in en als je goedkeuring krijgt voer je het (eventueel samen met een collega) uit.  

Binnen ons vakgebied gaan de ontwikkelingen zo rap dat we naast certificeringen ook een Nerd-talk hebben op donderdagochtend en we geregeld naar events gaan. Collega's worden gestimuleerd (als daar een ambitie ligt) webinars en tech sessies te geven intern & extern. En als je onze humor kan waarderen is dat een pré. ;-) of toch een must...?

4. Hoe ziet het arbeidsvoorwaardenpakket er precies uit?  

Wat je als Consultant krijgt naast uitdagende opdrachten en werken voor grote namen? Werken volgens onze way of work The Golden Path, choose your own device, sporten, een salaris tussen de 3-6K per maand afhankelijk van je ervaring, 10% vakantiegeld en 26 vakantiedagen, een jaarlijkse Ohana BBQ inclusief familie en kerstdiner met partners, teamuitjes, 2x per jaar een teamdag en uiteraard een goede mobiliteitsvergoeding en een pensioenbijdrage. We zijn vast nog iets vergeten, want ook wij zijn iedere dag in ontwikkeling.

5. Met welke technieken en tools werken jullie?  

Ons team bestaat uit drie cirkels. We hebben collega’s binnen Cloud, Business Intelligence en Agile Transformaties. We zijn Microsoft Partner. We maken dus een keuze. Technieken en tools die we gebruiken zijn bijvoorbeeld: C#, Azure, MS SQL, ASP.NET, .NET Core, Git, Jira, DevOps, React, Javascript, MVC, Redis, TypeScript, Visual Studio, .NET 5, CosmosDB, Azure DevOps, Visual Studio Code, CSS, PowerShell, Power BI, R.  

6. Hoe ziet het team eruit qua persoonlijkheden en senioriteitsverhouding?

Ons team? Op deze pagina vind je het ‘smoelenboek’ en hoe wij vanuit voetbal kijken naar een team en jouw mogelijke plaats op dat veld. We hebben een dynamisch team met niet per se gelijkgestemden en dat maakt ons juist zo krachtig! Ons team bestaat uit een goede mix van juniors en seniors. Van heel senior - meer dan 15 jaar werkervaring - tot aan collega's die na hun stage beginnen als junior developer. Ben je nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures? Neem een kijkje.  

7. Waar staan jullie precies voor? Wat is jullie visie op development?

Alignment, successen en fun resulteren in een excellerende organisatie. Daarmee creëren we echte waarde. We slaan de brug tussen business en IT en dan doet we op onze eigen manier. We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Zo kunnen klanten het Golden Path ook blijven volgen als wij weer weg zijn. Omdat we als een van de weinige IT-bedrijven werken op basis van Customer Intimacy, geloven we dat je daarna op basis van de waarde die we steeds weer leveren bij ons terugkomt.  

Agile. Vooral Scrum met behulp van Azure DevOps. Sommige klanten gebruiken SAFe en/of Nexus voor de organisatie. We werken met quality gates, peer reviews, geautomatiseerde tests binnen de CI/CD pipeline en sonar voor statische code analyse. Ook werken we CI/CD en doen we bug tracking met Azure DevOps. We zijn altijd op zoek naar de weg naar software die echt waarde toevoegt.  

8. Waar zijn jullie zelf het meest trots op?  

Dat is te veel om op te noemen inmiddels. Ben je benieuwd naar de milestones van afgelopen 7 jaar? In deze mailing kun je ze teruglezen. Het meest trots zijn we op onze klanten waarmee we samen in staat zijn echte business transformaties te starten. Hoe wij het Golden Path implementeren bij klanten en de werelden van business en IT bij elkaar brengen? Je komt erachter in onze klantcases.

9. Kan ik vrijblijvend sparren met een collega?  

Zeker! Een techneut praat graag met een andere techneut. Logisch als je dezelfde taal spreekt. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze collega’s. Stuur ze direct een berichtje of laat je gegevens achter en wij zorgen dat je gekoppeld wordt aan iemand. Dus weet je nog niet zeker of werken bij TeamValue bij je past. Ga gewoon op onderzoek uit!  

10. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Een 4 stappenplan. Na je sollicitatie bellen we je op. We kijken samen of we een eerste gesprek kunnen inplannen. Bevalt dat gesprek goed van beide kanten? Dan plannen we een tweede gesprek in. Zijn we daarna allemaal nog net zo enthousiast? Dan krijg je een aanbieding en zeggen we ‘welkom bij de club’ en vindt het inmiddels beroemde tekenmoment plaats aan de hoge tafel op kantoor.  

Hopelijk heb je meer inzicht gekregen over ons team en onze werkwijze. Heb jij zelf nu een totaal andere vraag? Schroom niet ze vragen via [email protected] of direct aan een van onze teamleden.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN