Anton over 8 jaar ondernemen. De lessons learned en de feedbackloop van TeamValue

Een kijkje in de keuken bij onze scale-up in Zwolle.

3
 min read  |  
3/5/2022
 |  
Onze teammembers

8 jaar TeamValue. Een mijlpaal. Een bekroning op het werk van ons hele team. Eigenaar Anton Cnossen vertelt over de hoogtepunten, dieptepunten en lessons learned. En die 8? Ja, die staat niet alleen voor het aantal jaar dat we bestaan, maar heeft een belangrijke betekenis in onze samenwerking. Het is onze feedbackloop? Kom er in deze blog meer over te weten!

De hoogte- en dieptepunten van 8 jaar ondernemen

Beginnen met een dieptepunt? Ik vond starten in mijn eentje echt helemaal niks aan! Al snel kwam Xander erbij en nu zijn we 8 jaar later met een mooie club mensen bij elkaar. Daar ben ik trots op. Of trotz, zoals we in Zwolle zeggen. Zwolle daar staat ons kantoor en daar ligt de verbinding met ons sponsorship met PEC Zwolle. Verder wonen onze collega’s er niet en bevinden onze klanten zich ook op andere locaties (op een enkeling na). Een leuk verhaal? Ik ging TeamValue destijds inschrijven bij de KvK en toen werd mij doodleuk verteld dat ik in mijn eentje geen TeamValue mocht heten. Nou, dat was een domper kan ik je vertellen. Gelukkig hebben we daar snel rechtgezet. Mooie dingen doe je namelijk niet in je eentje, dat doe je met een team. Een team met voldoende diversiteit.  

Waar ik nog meer mega trots op ben is hoe wij door de coronatijd zijn gekomen. We zijn vanuit onze pijn verder doorgegroeid. Hoe? We hebben focus aangebracht. Op onze propositie, onze marketing, persoonlijke ontwikkeling en wensen vanuit onze consultants en onze opdrachtgevers.  

Alle hoogtepunten van de afgelopen jaren hebben we verzameld in onze dromenkast. Die kast staat promiment in ons open kantoor en staat vol met relatiegeschenken van (oud)-collega’s, klanten, familie en ons netwerk die ons stuk voor stuk een stap verder heeft gebracht. Als we feest vieren of we het even moeilijk hebben, is dat de plek om naartoe te gaan.  

De dromenkast op kantoor

De feedbackloop en waarom ‘de acht’ zo belangrijk voor ons en onze klanten is

Een doorbraak. Daar gaan we voor. En dat is waar onze klanten voor gaan. Vanuit de kernwaarden challenge, ownership, change, value en fun als één familie. Die doorbraak bereik je niet zomaar. We krijgen vaak te horen dat wat we doen niet per se anders is, maar wel hoe we het doen. En dat vind ik een groot compliment. Dat hebben we te danken aan onze toegeweide collega’s en onze werkwijze. We maken een businesscase waar de value direct zichtbaar wordt, volgen ons agile scrum proces en doen actief aan evalueren. Continuous Learning staat hoog op de agenda.  

Download de hele feedbackloop

Voorspelbaar werken is wat je wil als (startende) ondernemer en dat is de reden waarom wij via onze buren de op de defensiegebaseerde ‘acht’ hebben toegepast. Intern en extern. Want hard werken kan iedereen, of je de juiste dingen doet op het juiste moment met de juiste mensen en middelen. Dat is een volgende vraag. We krijgen vaak de vraag hoe we dat zelf toepassen en hoe onze teamdagen eruit zien? Dit is hoe wij samenwerken, verbinden en waarde leveren. En heel serieus allemaal, maar alle flauwe grappen op kantoor vliegen je gelukkig ook al 8 jaar om de oren. En laat dat vooral zo blijven!

Waarom die ‘acht’ dan zo belangrijk is? Een goede samenwerking en relatie heeft vertrouwen nodig. En vertrouwen zorgt voor een veilige werkomgeving en zorgt er ook voor dat je lef durft te tonen. Dat heeft niets te maken met of je in de IT werkt of niet.  

Wil je meer weten over de feedbackloop? Lees waarom het Golden path van IT en de business is of download direct onze BizDevOps leaflet via Goudmijn Downloads

Een doel is een droom met een deadline – Nederland tot aan New York leert het Golden Path kennen

Zelf zit TeamValue nu in de scale-up fase. Iedere fase waar een organisatie in zit brengt uitdagingen met zich mee. Na ons 5-jarig jubileum waren we het erover eens dat het tijd was voor de volgende fase. De Rockefeller strategie heeft ons daarbij geholpen en helpt nog steeds. ‘Suffe’ strategie maken we leuker, we passen gamification toe en we maken onzichtbare resultaten zichtbaar. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand en dus maken we alles transparant.

Het best bewaarde geheim van een collega van TeamValue? Dat is het Golden Path. Nou, een tipje van de sluier. Aankomende jaren gaan we ervoor zorgen dat deze helemaal niet meer zo geheim is. We gunnen het iedere organisatie om het gouden pad te bewandelen. Ook dat ze dat zelf kunnen als wij weer weggaan. Zie het voor je dat iedereen tegenwoordig ‘agile werkt’. Over 10 jaar – van Nederland tot aan New York – passen we allemaal het Golden Path toe. IT is niet langer een ‘black box’ en zowel de business als IT werken op dezelfde manier. Die brug die we bouwen loopt dan gewoon van Zwolle tot aan de andere kant van de wereld. Dat is ons doel. Heeft iemand dan een vraag over deze way of work? ‘Who are you gonna call’? TeamValue!  

Eens sparren met Anton over het ondernemerschap, het Golden Path of heb je gewoon een vraag? Contact ons.

Bekijk ook:

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Anton Cnossen
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!