Teamdag TeamValue – hoe wij samenwerken, verbinden en waarde leveren

Ons team enthousiast, gedreven en a bit crazy?

4
 min read  |  
25/10/2021
 |  
Onze teammembers

Het zit in onze naam. We willen waarde leveren voor business en IT. Samen. Samen met het team. Aldus Xander: ''We heten niet voor niets TeamValue in plaats van I-Value''. We krijgen vaak te horen dat het onze mensen zijn die het verschil maken. Hun gedrevenheid, passie voor techniek en de manier van werken. Waar deze ‘way of work’ vandaan komt, hoe wij samenwerken en continu waarde willen leveren? Je had erbij moeten zijn, maar hieronder vind je een ‘verslag’ van onze teamdag.

Vertrouwen & verantwoordelijkheid vormen sterke teams

Yes, het kon eindelijk weer! Fysiek bij elkaar komen met het hele team. Wat had iedereen daar een behoefte aan. Vrijdagochtend werden we ontvangen op Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp, vlakbij de Duitse grens. Collega’s kwamen vanuit Groningen, Friesland, Utrecht, Zwolle, Amsterdam en alles daartussen. Een gevarieerde groep van niet allemaal gelijkgestemden. Dat is wat ons team typeert en wat ons zo sterk maakt. Om ons team sterk te houden hebben we de nodige calls in de agenda staan, hebben we Ke Akamua’s (momenten van verbinding en verbetering met het team) en onze welbekende teamdagen. Vertrouwen en verantwoordelijkheid staan hierin centraal. We zijn er voor elkaar. Niet alleen binnen ons werk, maar ook als het even minder gaat. We spreken ook wel over onze Ohana (dat betekent familie in het Hawaiiaans). Dat bedoelen we natuurlijk niet zo direct als het wellicht overkomt, maar we horen wel bij elkaar. We zijn een team.

De teamdag - Feedback & Boksen

Eenmaal op de boerderij aangekomen zagen we andere teams al bootcampen. We dachten: wat gaan wij eigenlijk doen? Na het eerste bakje koffie gingen we het erfgoed op en spraken we verwachtingen naar elkaar uit. Er zijn ook weer een aantal nieuwe teamleden dus voor hen de uitgelezen kans direct de sfeer te proeven en elkaar echt goed te leren kennen. We hadden het over waarde toevoegen, over een blinde vlek die iedereen heeft, wat elkaars sterke en minder sterke kanten zijn, we dachten na hoe je jezelf ziet en hoe je denkt dat een ander jou ziet. Een hele ongemakkelijke oefening om elkaar aan te kijken zonder iets te zeggen, al zeggen we het zelf... Maar het brengt wel toffe inzichten en bevestigde ook direct weer onze cultuur en kernwaarden. We zien dat terug in alle teamleden. Dat is mooi om te zien! Na de luch was het zover: boksen! Luisteren, voelen, incasseren, kijken naar de ander, feedback geven en nemen en gewoon ook even fysiek bezig zijn en uit je hoofd komen.  

Zuurstof voor je team - het gebruik van de ‘feedback loop’ in alles wat we doen

Wij weten: professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Die twee hebben elkaar nodig, net zoals business en IT elkaar nodig hebben. Situaties waarin je de ‘feedback loop’ kunt gebruiken zijn er eindeloos, alleen staan we daar in de dagelijkse praktijk vaak te weinig bij stil. Een complimentje of een simpel feedbackmoment heb je met een beetje aandacht zo te pakken. Maar wanneer heb je écht aandacht voor elkaar? Wanneer maak je daar tijd voor? Tijdens de teamdagen stond dat centraal! En hoe zag dat er dan verder uit? Na enige theorie over de piramide van Lencioni en ‘praatje-daadje-kwadraatje', geïnspireerd door Defensie, gingen we aan de slag met het geven van feedback. In drie rondes kreeg je waardevolle terugkoppeling van je collega’s waar je na de teamdagen ook nog mee vooruit kan. Want wij geloven: wie zichzelf beter maakt, maakt ook het team beter en andersom. Feedback is zuurstof voor je team.  

Teamgevoel versterkt – vooruitkijken met elkaar  

Een dagvullend programma op de vrijdag. We sloten voldaan af en daar stonden de borrel en het diner voor ons klaar. Heerlijke verse producten van eigen boederij. Het avondprogramma ging door met ‘De Weetjes’ & Ranking the Stars. Iedereen tijdens ons 3e kwartaal van de Rockefeller game had de opdracht een aantal weetjes over elkaar te verzamelen. Iets wat een andere collega nog niet van diegene wist. Superleuk om te doen en soms ook even een serieuze noot. Ook ‘Ranking the Stars aka de team members’ viel goed in de smaak. Wie overleeft er het beste op een onbewoond eiland? Wie zou als eerste 'het nieuwe licht' kunnen uitvinden? Wie vraag je om het meest eerlijke kledingadvies? Na de top presentatie van Franka was het tijd voor de mini karaoke en voor sommige van ons om alvast naar de sterren te kijken, want we sliepen in een sterrenkubus op het erfgoed. Al met al topdagen waar we goed op terugkijken en vooral met elkaar vooruitkijken.  

Samenwerking met onze buren Inn-spiratie

Inn-spiratie is er al vanaf het begin bij. Onze teamdagen zijn mede door hen uitdagend en verbindend. Die passie voor het versterken van samenwerking delen wij. En laat hen nu net onze buren zijn in Zwolle. 1+1=3. En in dit geval is dat ook echt zo. Vanuit dezelfde open cultuur, ontwikkelingsdrang en de waarde van coaching werken we al een aantal jaar samen. Dat maakte ook dit jaar weer dat we twee Inn-spirerende teamdagen hadden. Inn-spiratie sloot de dag af: jullie zijn écht een team waar je bij wilt horen!  

   

Een team waar je bij wilt horen - Jij ook bij TeamValue?

Wij werken met mensen in een wereld die draait om techniek. Misschien zijn we een andere werkgever dan je gewend bent. We werken vanuit vertrouwen. Wij geloven dat mensen tot bloei komen wanneer ze worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden. Ben je nieuwsgierig geworden naar het team? Ontdek wie er binnen onze circles Cloud, BI en Coaching werken! Digital Business, Human Results.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN