Van on-premise naar de Azure Cloud

Bedrijfskritische software is primair voor je processen. Dat snappen wij als geen ander. Traditionele applicaties zorgen vaak voor problemen, zijn traag, onbetrouwbaar en kosten bovenal veel geld. Daarom zorgen wij voor een stabiele en betrouwbare omgeving in de Azure Cloud. Blind kunnen vertrouwen op je applicaties. Wij gaan de uitdaging met je aan.

8
 min read  |  
5/5/2023
 |  
Business critical applications

Apps die nooit uitgaan, een flexibele en wendbare architectuur, kostenefficiënt migreren en One Button Deploy in de Cloud. Migreren naar de Cloud biedt een wereld aan mogelijkheden. Maar hoe pak je dit goed en gedegen aan? Deze blog staat in het teken van een digitale transformatie naar de Cloud. Welke methode zijn er om te migreren naar de Cloud, wat zijn de voor- en nadelen en wanneer is een Cloud migratie een succes?

Ik wil naar de Cloud migreren, maar hoe?

Lift-and-shift, evolve, go-native. Zomaar een paar methodes om jouw bedrijfskritische applicatie te migreren naar de Cloud. Klinkt leuk, maar wat is juist? Hoe zorg je voor een fijne migratie, zodat bedrijfsprocessen doorlopen en tegelijkertijd de performance van je applicatie verbetert?

Bij TeamValue leveren we waarde aan onze klanten. Daarom hebben wij een duidelijke visie als het op Cloudmigratie aankomt. Een lift-and-shift methode – we pakken de applicatie op en zetten deze in de Cloud – voeren wij niet uit. Wij geloven niet in deze manier van migreren. Waarom? Onze CEO Anton Cnossen vergelijkt het met oude wijn in nieuwe zakken’. ‘‘Veel Cloud-consultancy bedrijven kiezen voor deze methode. Ze pakken de applicatie op, zetten deze in de Cloud, én gaan vervolgens in de Cloud pas kijken naar optimalisatie- en performanceverbeteringen. Alles wat op dat moment niet past, wordt geparkeerd in het figuurlijke ‘dinosauriër park’. Wat wij zien gebeuren is dat migraties op deze manier qua resilience, schaalbaarheid en kosten gelijk onder druk komen te staan en goedkope en schaalbare services uit de Cloud niet worden toegepast vanwege een gebrek aan kennis. Migraties kosten op deze manier bakken met geld en het uiteindelijke resultaat weegt hier niet tegenop. Dat vinden we jammer, want het kan anders. Alleen is onze manier van werken in deze wereld nog vrij onbekend. Daar willen we dan ook graag verandering in brengen.’’

Drie migratiestrategieën | Lift & Shift, Evolve en Go-Native - TeamValue

We horen je denken. Hoe moet het dan wel, wat is die manier van werken dan die zorgt voor daadwerkelijke business value? Anton: ‘’Als het aan ons ligt, migreren we alleen nog maar go-native gecombineerd met onze eigen way-of-work ‘The Golden Path’. Dit betekent dat alles wat we doen over de waarde-as gaat waardoor we software ontwikkelen die écht waarde toevoegt.’’  

Migreren naar de Cloud met de go-native methode en The Golden Path

Met go-native bouwen we stap voor stap een modulaire, flexibele en wendbare en Cloud-architectuur. Wat dit concreet oplevert op lange termijn?  

  • Een veerkrachtige en toekomstbestendige Cloud-strategie
  • Een proven uptime van 99,99%
  • ISO in de Cloud  
  • Lagere beheerkosten door betalen naar gebruik  

Een go-native migratie start je slechts met een paar duizend euro, in plaats van de lift-and-shift methode die soms tonnen kost. We kiezen het onderdeel in jouw applicatie die de meeste business value oplevert. Waarom? Om jou te laten zien dat de Cloud geen grote risico’s met zich meebrengt en de business en eindgebruikers daadwerkelijk een voordeel ervaren met deze investering. Zie het als een ‘success case’ richting de rest van de organisatie die zorgt voor vertrouwen en value.  

Tijdens de migratie laten we vervolgens alle assen van The Golden Path passeren, waarbij we sturen op de value, time-to-market en quality-as. Welke waarde gaan we leveren, tegen welke snelheid kunnen we dit leveren en tegen welke kwaliteitseisen? Met The Golden Path maken we dit meetbaar, zodat je de over-all kwaliteit door je hele organisatie kunt bewaken en verbeteren.  

Eén van de modellen die wij gebruiken is een ‘operating model’. We koppelen de applicaties aan slimme Cloud monitoring, genaamd Application Insights, en kunnen hierdoor goed voorspellen waar én wanneer we de applicatie moeten verbeteren. Daarnaast sturen we actief richting de beheerorganisatie, zodat zij niet een Cloudapplicatie over de schutting gegooid krijgen, maar daadwerkelijk in staat zijn mee te kunnen groeien met de impact die het op hen heeft.

Het succes van een Cloud migratie: actief sturen op gedragsverandering

Tijdens het project migreren we niet alleen de applicatie naar de Cloud, maar sturen en coachen wij ook actief op gedragsverandering in het team. Onze consultants nemen je stap voor stap mee in het proces en leren je de principes van onze way-of-work The Golden Path. Zo kun jij ook als wij straks weer weg zijn – de weg naar value blijven volgen. Transparantie in het proces. Daar mag je ons op toetsen.  

Lees meer over Business Transformatie.

ISO en One-Button-Deploy in de Cloud

Daarnaast sturen we op ISO in de Cloud. Geautomatiseerd kunnen releasen, inspelen op veranderende omstandigheden, replace before repair, schaalbaar en toekomstbestendige applicaties die voldoen aan de security eisen. Dat is onze standaard.  

Net als One Button Deploy door de business. Niet IT, maar de business bepaalt wanneer er wordt gereleased. Met slechts één druk op de knop. Door de business in staat te stellen te releasen, vergroot je de betrokkenheid in de organisatie en verhoog je de kwaliteit van IT. Een win-win, waarbij de DTAP-straat je ook nog eens in staat stelt om veilig, traceerbaar en ISO-proof te ontwikkelen.

Over TeamValue

Ben jij klaar voor een transformatie naar de Cloud? Wij gaan graag de uitdaging met je aan! Onze experts zijn enthousiast, gedreven en hebben altijd het resultaat voor ogen.

Wij helpen bedrijven met applicaties waar ze 24/7 op moeten kunnen vertrouwen. Van strategie, architectuur, implementatie en monitoring. Wij bouwen veerkrachtige applicaties in de Azure Cloud, zodat jij in een split-second kunt handelen en een uptime van 99,99% kunt waarborgen.

Transparant, duurzaam en kostenefficiënt. Dat beloven wij. TeamValue. Digital Business, Human Results.

Download onze BizDevOps cheat sheet: de eerste stap in een transformatie naar de Cloud

We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie naar de Cloud.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Christian Sinke
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN