Werken bij TeamValue - We kozen voor de combinatie van IT-consultancy en een sterk team

Het DNA van onze medewerkers bepaalt het succes van TeamValue en onze klanten. Hendrik en Stephan nemen je mee in hun eerste maanden als nieuwe collega's.

3
 min read  |  
17/7/2020
 |  
Onze teammembers

Stephan (Business Intelligence Consultant) en Hendrik (Cloud Solution Architect) startten beide in coronatijden met hun nieuwe uitdaging bij TeamValue. Hoe ze hun onboarding hebben ervaren, waarom we een andere werkgever zijn dan ze gewend waren, wat hen drijft en welke waarde ze toevoegen bij ons en onze opdrachtgevers? Ze gingen met elkaar in gesprek! Take a coffee and have a nice read.

Onboarding binnen het team

Stephan startte begin mei in ons team. Hendrik was hem voor en startte twee maanden eerder. Midden in de ‘Coronatijd’. ‘’Wat sprak jou eigenlijk aan in je functie? En waarom koos je voor TeamValue?’’, vraagt Hendrik aan Stephan. Waarop Stephan antwoordt: ‘’Ik vond een klik met de organisatie mega belangrijk. Je kunt overal je job doen binnen het vakgebied van BI maar een leuk team en vooral de propositie naar klanten vind ik belangrijk. Dat geeft me vertrouwen in dat er toffe projecten aankomen en dat we daar samen aan werken in plaats van alleen, wat je vaak ziet binnen de detachering. Het is dus een bewuste keuze voor mij om bij een kleinere organisatie te werken die echt IT-consultancy doet. De persoonlijke benadering vind ik erg fijn! En hoe zit dat eigenlijk voor jou? Had je geen aparte start in maart?’’.  

Hendrik: ‘’Ik heb welgeteld negen dagen op kantoor gewerkt voordat we allemaal met ons scherm onder de arm wegliepen om thuis onze werkplek in te richten na de toespraak van Rutte. Dat was wel even wennen, maar tof om te zien hoe er dan ook snel geschakeld wordt. Mijn onboarding begon eigenlijk al voordat ik dienst kwam. Ik was al eens op een dinsdagavond naar kantoor geweest om een ‘techniek avond’ bij te wonen en had al meerdere mensen uit mijn netwerk gesproken over TeamValue’’.  

‘’Werken bij Teamvalue? Mijn werk/privébalans is er zeker op vooruit gegaan. Ik snap nu pas echt wat OHANA betekent. We werken hard, maar doen dat altijd samen met het team. Ook als we op een consultancy opdracht zitten bij een klant, hebben we geregeld sparmomenten onderling en komen we op vrijdagen altijd weer naar onze thuishaven in Zwolle’’, zegt Hendrik.  

IT-Consultancy vanuit ons DNA

Afgelopen tijd zijn de mannen – en alle andere collega’s - druk bezig geweest met het behalen van certificeringen. ‘’Ja, voor sommige opdrachten in ons vakgebied is het belangrijk om de juiste certificeringen te hebben maar het gaat er tegenwoordig steeds vaker om dat je echt de vraag achter de vraag naar boven haalt als consultant’’, zegt Hendrik. ‘’Nieuwsgierigheid, willen blijven leren een beetje lef tonen? Dat moet gewoon in je DNA zitten’’, vult Stephan aan.  

Bij TeamValue werken we op basis van het Golden Path. The Golden Path is ons antwoord om BizDevOps op een juiste manier te implementeren. We houden van uitdagingen en leveren wat we beloven. We brengen business en IT dichter bij elkaar en zorgen er uiteindelijk voor dat ‘One Button Deploy’ mogelijk wordt. ‘’We houden onze principes altijd in het achterhoofd bij de implementatie van een nieuwe architectuur’’, aldus Hendrik. Voor Stephan zit het verschil hem ook in het zijn van een echte sparringspartner voor opdrachtgevers. Waar ligt hun behoefte? Kan ik echt onderdeel worden van hun team? Want ja, wij kunnen een ‘Move to the Cloud’ traject voor je verzorgen, je team leren hoe ze migreren naar Azure DevOps en een strategische rapportage voor je bouwen in PowerBI, maar ons werk is pas echt geslaagd als het team bij de opdrachtgever straks ook weet hoe ze dat allemaal zelf kunnen! Dat is IT-consultancy vanuit ons DNA.

Hoe we waarde leveren bij organisaties  

‘’Met welke waarde kom jij ons team versterken? Het was één van de drie vragen die ik moest beantwoorden toen ik mijn sollicitatie instuurde via de website’’, lacht Stephan. Nadenken over op welke vlakken je matcht met de organisatie, het bekijken van de video’s van teamleden en binnen je netwerk wat info ophalen over hoe TeamValue in de markt staat. Dat droeg bij om een totaalbeeld te vormen over de organisatie. ‘’Ik snap dat wel. Alleen zo weet je of je mensen aanneemt die dezelfde waarden hebben als jij en dus geloven in bijvoorbeeld de principes van The Golden Path om er zeker van te zijn dat we ook over te brengen bij onze opdrachtgevers’’.  

‘’Drie keer links, is ook rechts’’ voegt Hendrik toe. Het is soms net even een andere manier van denken. Wij staan voor ‘Digital Business, Human Results’, want die twee hebben elkaar altijd nodig om succesvol te zijn. We werken met mensen in een wereld die draait om techniek. Vaak ‘zitten’ bedrijven op meer data dan ze denken en willen ze inzicht in patronen om hier in de toekomst op te kunnen sturen. Zoals Xander dat altijd zo mooi zegt: vooruitrijden door in de achteruitkijkspiegel te kijken. We weten de thema’s Business Transformations, Business Intelligence en Business Critical Applications met elkaar te verbinden zodat het IT-landschap voor je gaat werken.

Stephan: ‘’Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van Business Intelligence en The Modern Workplace. Samen met collega Xander kijken we onder andere hoe we het team van KPMG en Humanitas naar een volgende fase van volwassenheid in Business Intelligence brengen’’.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje tussen onze vacatures of lees meer verhalen van onze teammembers
Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!