Simon & Ton - Van Value naar Team

Hoe een LinkedIn advertentie en ons jarenlang volgen op social media ervoor zorgde dat beide mannen niet anders konden dan solliciteren...

4
 min read  |  
24/6/2022
 |  
Onze teammembers

Ja, niet alleen die posts natuurlijk. Vooral de waarde die in alle verhalen naar voren kwam sprak Ton en Simon erg aan. Ze zijn allebei een aantal maanden geleden gestart bij TeamValue. Ton als Business Intelligence Consultant en Simon als Business Analist. Ze zijn als collega, wij noemen dat team member, onderdeel van onze Ohana (betekent familie). Waarom ‘Van Value naar Team’? En waarom de mannen kozen voor een scale-up en wat ze zo waarderen aan hun werk en aan de organisatie? Ze nemen je mee...

The Value – op welke waarde we aan gingen

We vroegen de mannen hoe ze met ons in aanraking zijn gekomen. Bij Simon stonden we inmiddels al bijna vijf jaar op zijn netvlies. Waarom? ‘’In mijn werk vind ik het belangrijk om echt samen te werken en tot innovatieve oplossingen te komen die uiteindelijk resultaat opleveren. Dat moet met een flinke kennis van IT en analytische ervaring en dat mag met een gevoel voor (droge) humor. Toen ik doorkreeg dat dat laatste bij TeamValue eigenlijk ook bijna een ‘moetje’ is was ik om. Hard werken, veel leren en ruimte voor fun. In 1 woord: waarde!’’.

Ton ging aan op diezelfde value. De video op LinkedIn waarin collega Stephan vertelt over wat voor hem ‘waarde leveren’ is, was volgens Ton spot on. ‘’Ik hou wel van (een beetje) ambitie en dat kwam zo duidelijk naar voren dat ik bijna niet anders kon dan reageren. Als junior weet je nog niet alles en dat is hier ook helemaal niet erg. Door het sparren met seniors binnen de club, de mogelijkheid tot het behalen van certificeringen en de altijd positiefkritische blik groei ik iedere dag. Maar het is niet alleen de ontwikkeling. Het is ook het familiegevoel wat hier sterk aanwezig is wat erg prettig voelt’’.  

Beide mannen zijn het erover eens: we voegen pas echt waarde toe als we IT en data weten te combineren met agile werken en business analyse. Toevallig komen onze rollen daar ook mooi samen. Je weet pas echt of het lukt als collega’s je blijven uitdagen en als opdrachtgevers met je weglopen. En dat is waar we voor gaan. Effectief en efficiënt werken met een gedragsverandering als resultaat.

The Team – hoe we onderdeel zijn van een ambitieus team

‘’Er is hier een eigen en eigenwijze kijk op IT consultancy. Een werkgever is voor mij meer dan een logo op een loonstrookje’’, aldus Simon. Ik ben zelf pragmatisch maar wil af en toe ook wel even uit die comfort zone. Dat lukt bij TeamValue zeker. We blijven niet hangen in het verleden, we zoeken nieuwe manieren van werken en we houden altijd iemand een vraag/tip/suggestie voor. Noem het learning on the job maar noem het vooral het formaliseren van kennis in een dynamische omgeving.  

Ton: ‘’Ik ga als ik het zo hoor met net zoveel energie naar mijn werk als Simon. En we komen ook met diezelfde energie weer naar huis en dat is voor mij ook wel echt belangrijk. Het zijn niet de meest voor de hand liggende projecten die we krijgen vanuit opdrachtgevers. Het zijn de uitdagingen die ons toevertrouwd worden en dat vind ik echt een mooi compliment. De reden dat ik voor een ambitieuze scale-up kies in plaats van voor een grote corporate is omdat ik dan ook mee kan bouwen aan meer dan alleen de techniek’’.  

Over de samenwerking en wat je komende tijd van ons kunt verwachten

‘’Eigenlijk hoopte ik dat het zou zijn zoals het is’’, zegt Ton. De sfeer op kantoor, de energie, de gezamenlijke ‘Who are you gonna call’ waarin iedereen een update doet, de drang naar het halen van certificaten en vergaren van kennis en de samenwerking over disciplines heen. Simon: ‘’Er is een ongedwongen vast ritme om elkaar op te zoeken en daarin zijn we open naar elkaar. En dat gaat dan niet alleen maar over werk’’. Op een verjaardag vertellen beide mannen nu een ander verhaal over wat ze doen in IT-land. We spreken concreet af wanneer een opdracht klaar is en waneer we de gewenste waarde hebben geleverd. Dat is dus vaak net even anders dan mensen gewend zijn te horen van andere IT clubs. En juist daarna ontstaat het leuke gesprek!  

Ben jij op zoek naar net zo’n leuk gesprek en ben je nieuwsgierig of wij jou zoeken en jij ons? Check dan onze nieuwste Ohana video of bekijk direct de vacaturesite.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Simon de Vries
Ton Hilhorst
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN