Cloud & Beheer Tip - Managed Custom Domains beschikbaar voor Azure API Management

Kan ons werk sneller, slimmer en nog meer geautomatiseerd? Jazeker!

1
 min read  |  
20/5/2022
 |  
Business critical applications

Joe en collega’s van TeamValue kwamen na een paar minuten zoeken ‘hoe het verversen van o.a. SSL-certificaten handiger kan’ uit bij een nieuwe feature. Het is nu mogelijk om geautomatiseerd onderhoud te laten plaatsvinden op je custom domains. Hoe dit werkt en waarom het handig is?

Bespaar tijd en kosten met Managed Custom Domains voor Azure API Management

Ja, we zouden TeamValue niet zijn als we niet eerst kijken naar The Value. In deze case simpel: het bespaart tijd en geld. En dat wil iedereen. Wie voorheen onderhoud heeft gepleegd aan haar eigen domein(en) voor API management weet dat je aardig tijd kwijt was om SSL-certificaten aan elkaar te linken, DNS records aan te passen en alle domeinnamen daar weer aan te koppelen. Hierbij kwam ook altijd een Key Vault aan te pas. Nou, dan hebben we nieuws mocht je het nog niet weten: handmatig bijwerken is niet meer nodig. Alles kan nu automatisch! Hoe? Via de hoofd API management service in Azure Bicep.  

Meer mogelijkheden met Azure Bicep met CI/CD

API management beheert alle gekoppelde API's voor jouw applicatie. Het is als het ware een groot overzicht. Beheren of kopen van certificaten moest altijd via trusted parties om het kenmerk ‘veilig internetten’ te krijgen. Maak je tegenwoordig gebruik van Azure? Dan kun je in de laatste stap met de afronding van de infrastructuur voor je gaat releasen voor alle web apps en services gratis en voor niets je beveiligde custom domains verbinden. Iedere keer als je door middel van Azure Bicep een nieuwe pipeline uitrolt, kun je direct het koppelen van een domein en onderhouden van het SSL-certificaat van het custom domein regelen. De looptijd van certificaten zijn nog steeds een jaar. Maar wie iedere sprint netjes automatisch volgens CI/CD released heeft daar geen last meer van!  

Conclusie: door slechts 1 bouwblokje toe te voegen, zorg je er als Cloud Developer samen met Microsoft Azure voor dat dit direct staat. Kleine moeite, grote value. Zie hieronder.  

Zelf doen we dat dus ook voor teamvalue.com, bizure.nl en teamnow.nl.

De vervorgen parel - Azure & Cloudflare

Voor de hosting van onze domeinnamen, caching en beveiliging van onze websites maken we gebruik van Cloudflare. De combi Azure en een andere hosting dan Cloudflare op dit gebied is nihil. De combi Azure met Cloudflare is een verborgen pareltje die wat meer aan het opkomen is. Cloudflare maakt het eenvoudig om DNS records toe te voegen en houdt ons alert wanneer er ook maar enige verdachte activiteit is rondom het koppelen van een domeinnaam of het verlopen van een SSL-certificaat.

Meer lezen over Custom Domains vs API Management en CI/CD?

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Joeghanoe Bhatti
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN