Klantcase Humanitas & TeamValue (Business Intelligence)

Humanitas richt samen met TeamValue haar IT efficiënt in door inzet Business Intelligence en de Azure Cloud.

5
 min read

Het beheersbaar houden van je IT. Dat willen we allemaal. Je IT zo efficiënt mogelijk inrichten om de kwaliteit te verhogen en kosten te reduceren. Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die mensen helpt om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ook on-premise techniek die niet meer aan de behoefte voldeed en ze waren toe aan een transitie naar de cloud. Humanitas vroeg TeamValue om advies over hun toen bestaande BI tooling. Humanitas ontdekte de voordelen van een Power BI platform en ging met ons het traject ‘Move to the Cloud’ aan. Het resultaat? Een BI ontwikkelstraat volledig ingericht volgens de principes van het Golden Path. Humanitas loopt daarmee binnen hun branche, maar ook daarbuiten, voorop met dit nieuwe BI platform.

‘’Laagdrempelig, kostenefficiënt, veilig en schaalbaar in de cloud. Van valide data, systemen die echt met elkaar praten naar One Button Deploy en real-time rapportages. Bij Humanitas staan we nog maar aan het begin van de mogelijkheden waarbij TeamValue onze technische steun en toeverlaat is.’’ - Teamleider ICT Humanitas - Mark Hagen

The Value

De waarde inzien van data. Deze op een juiste manier verzamelen om daar vervolgens op te kunnen sturen. Ongemerkt zitten we vaak op een goudmijn aan data. HRS ondersteunt de afdelingsbestuurders, betaalde en vrijwillige coördinatoren en andere vrijwilligers en beroepskrachten van de districten en het Landelijk Bureau in hun dagelijks werk en hun onderlinge samenwerking. Meerdere losse interne en externe databronnen worden ontsloten en stonden eerst los op een server. Deze werden gehost door een andere partij maar moesten ontsloten worden op een eigen platform en dat werd mogelijk met Power BI en Azure. Al deze databronnen zijn ondergebracht bij verschillende cloud leveranciers. Hiermee is ook het gehele datawarehouse verschoven naar de cloud.

Vervolgens zijn we gestart met het bouwen van rapportages die nu direct getoond worden in het HRS. Ook Accountview, het finance systeem, is hierin meegenomen. Een concrete wens, en wat eerder niet mogelijk was, om de rapportages en dashboards door de vrijwilligers zelf inzichtelijk te krijgen vanuit HRS kan met Power BI wel ingevuld worden. Bij Humanitas, maar zo ook bij meerdere klanten was er vraag naar inzicht in financiële data om in de toekomst real-time inzicht te hebben, prognoses te kunnen maken maar ook direct te kunnen bijsturen. Voor de eindgebruikers, in dit geval de vrijwilligers, is nu alles overzichtelijk benaderbaar via dezelfde portal.

‘’Xander kent onze BI tooling misschien inmiddels wel beter dan wijzelf en heeft daarmee ook een goed beeld van onze organisatie... dat is een mooi compliment te noemen! Wij zijn namelijk niet alleen bezig met wiskundige sommen, maar maken oplossingen voor collega’s, vrijwilligers en leveranciers. We snappen elkaar!’’ - Applicatiemanager Humanitas - Ruud Kuijpers

The Team

Sinds ons bestaan in 2014 kennen Humanitas en TeamValue elkaar al. Voordat we het ‘Move to the Cloud’ traject startten. In de eerste jaren hebben we de hand gelegd aan een centrale database en ons onder andere beziggehouden met Visionplanner, Pyramid en SQL. Toen Humanitas daar klaar voor was hebben we met Business Controllers een Metaplan sessie gehouden om te kijken naar een schaalbare IT-infrastructuur en specifiek BI. Gedurende deze periode hebben wij altijd het beheer van de omgeving gedaan. Daarmee is Humanitas ook een van de langstlopende klanten van Bizure, dochteronderneming van TeamValue. Dynamisch beheer van jouw Business Critical Applications op basis van XLA.

Team members van TeamValue werken op locatie en op afstand samen met het team van Humanitas. Zo komen we met gevraagd en soms ongevraagd advies. Door in 2019 de migratie naar de cloud gezet te hebben, is het securitylevel van de omgeving ook steeds hoger geworden. Vanuit Bizure wordt er gemonitord op security, quality, cost management en resiliency. We noemen dit Agile beheer en is binnen BI projecten op basis van cloud nativeuniek. Elkaar challengen is dan ook onderdeel van de samenwerking. De teammembers van TeamValue zijn open in de manier van communiceren, recht door zee, zijn expert in hun vakgebied en zijn ook uitvoerend en adviserend sterk. Ze zijn altijd aanspreekbaar.

In 2014 zijn we gestart met onze samenwerking  vanuit een trial and error werkwijze. Dat was intensief. Naarmate het traject vorderde werd onze samenwerking steeds effectiever TeamValue kreeg steeds meer kennis van onze organisatie en wij kregen steeds meer kennis over BI. Xander kwam regelmatig gevraagd en ongevraagd met een advies of een gouden tip!’’ - Applicatiemanager Humanitas - Ruud Kuijpers

Humanitas & TeamValue

De allereerste klant sinds het bestaan van TeamValue! Bij het ‘Move to the Cloud’ traject hebben we in eerste instantie de focus gehad op de herinrichting van de BI-structuur. Logischerwijs kijken we dan ook naar de bedrijfskritische applicaties. We zijn nu zo ver dat alles staat, dat er op basis van waardevolle data-inzichten gestuurd kan worden en we nu kijken hoe de teams in de volgende fase het platform en de Power BI rapportages zelf naar een hoger niveau kunnen brengen. Dat vraagt om een business transformatie. Conclusie: een vooruitstrevend BI platform en een fijne samenwerking rijker.

‘’We begrijpen dat we een ander soort klant zijn vanuit onze non-profit achtergrond. TeamValue is flexibel, denkt mee en zet een waardevolle manier van werken op volgens het Golden Path. Wij hebben geen eigen technische capaciteit op onze IT- afdeling. We kiezen er bewust voor dat aan een externe partij over te laten. Eentje met verstand van IT, maar ook met verstand van proces en mens!’’ - Teamleider ICT Humanitas - Mark Hagen

Interesse Gewekt?

Wil jij ook van data naar inzichten? Een custom-fit Power BI Dashboard? En aan de slag met jouw Business Intelligence vraagstuk? Klik dan hier.