Klantcase Air Miles & TeamValue (Data Engineering)

Air Miles, onderdeel van Loyalty Management Netherlands, werkt samen aan de groei van data capability en zet met TeamValue een Modern Data Warehouse neer. Van klantbeeld naar mensbeeld.

4
 min read

Consumenten sparen Air Miles middels een loyaliteitsprogramma. Alle data die daarvoor opgeslagen wordt moet volledig GDPR-proof en op ieder moment real-time op te roepen zijn. Hoe? Via een Modern Data Warehouse inclusief Data Lake. LMN (Loyalty Management Netherlands) vroeg TeamValue te ondersteunen bij de architectuur, implementatie en beheer van hun Data Warehouse. We ontwikkelden een volledig geautomatiseerde deployment pipeline die binnen de wereld van BI uniek is. LMN bespaart met ons Golden Path tijd en kosten, en verbetert hun performance en customer experience. Een transformatie die waarde levert voor partners en hun klanten.

''We hadden de systemen, processen, mensen en kennis niet. TeamValue heeft specialisten in huis die direct waarde toevoegen aan je organisatie. Waar modellen voorheen 8 uur moesten draaien doen we dat nu in 8 minuten. Ook in de transitie van het oude naar het nieuwe Data Warehouse zijn we in staat door te draaien zonder downtime. De Data Engineer, Business Analist en Projectleider zijn hands-on, futureproof en down to earth. Zo’n samenwerking heb ik nog nooit eerder gehad!’’ - Directeur Data & Analytics – dr. Lydia de Haan

The Value

Door de werelden van Business Intelligence, Cloud en Agile Transformaties samen te brengen zijn we samen met Air Miles in staat geweest de brug te slaan tussen business en IT. Zonder gedegen data-architectuur was LMN niet in staat de kwaliteit, veiligheid en veerkracht van de opslag van data te garanderen. Nu er een Modern Data Warehouse staat kan dat wel! En dat is niet onbelangrijk als je te maken hebt met de privacy van veel, heel veel consumenten. LMN weet nu zeker dat zij een toekomstbestendige architectuur en ingericht proces hebben ten behoeve van het loyaliteitsprogramma. Hiermee kunnen zij op een integere manier creatieve en persoonlijke marketinguitingen communiceren naar hun spaarders. ‘’De waarde van de data-democratie gaat ons veel brengen’’. Dat alles in de cloud, geïntegreerd en 100% geautomatiseerd middels een eigen Data Hub.

Niet alleen het begrijpen van data, deze op een uniforme manier verzamelen en verwerken, maar ook het presenteren in begrijpbare rapportages was het doel. “Data - bigger, better, faster in de cloud” was het motto bij aanvang van het project. En dat is gelukt!

‘’Ons doel is een gecentraliseerd data-driven marketing bedrijf te zijn en blijven. Met de komst van TeamValue heb ik als leidinggevende grip, kan ik (bij)sturen neem ik verantwoordelijkheid en zijn we voorspelbaar. Ook de inspiratiesessie voor onze board was zeer waardevol. We zijn in control, incidenten zijn verlaagd en op de lange termijn zijn we een flinke kostenbesparing verder.’’ - Directeur Data & Analytics – dr. Lydia de Haan

The Team

Samen met het Data & Analytics team van Air Miles heeft TeamValue waarde weten te leveren op zowel operationeel vlak als aan de strategie en change binnen de organisatie. TeamValue was end-to-end verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe Data Warehouse in samenwerking met Data Science. Als team hebben we waarde geleverd. En daar profiteert de business nog iedere dag van. Nu is LMN in staat om een snelle, voorspelbare en een ononderbroken stroom aan data te waarborgen.

Namens TeamValue waren de volgende collega’s betrokken: Xander in de rol van Lead Data Architect. Sander in de rol van Requirements Engineer en delegated Product Owner. En Marco in de rol van Projectleider om marketingtool CIM uit te faseren. De gouden driehoek waar wij voor staan om business en IT bij elkaar te brengen.

Air Miles & TeamValue

Het loyaliteitsprogramma Air Miles wordt beheerd door Loyalty Management Netherlands. Punten worden gespaard met transacties die worden verricht bij de spaarpartners Albert Heijn, Etos, AH Online, Shell, Praxis, Essent en Mastercard. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld bij diverse spaarpartners en bij een keur van bedrijven op het gebied van o.a. Travel en Leisure. Daarnaast kunnen Air Miles worden gedoneerd aan een aantal Goede Doelen. Air Miles met 3,3 miljoen actieve spaarders, is één van de grootste marketingorganisaties van Nederland. TeamValue en Air Miles hebben in elkaar een partner gevonden die dezelfde visie hebben op toekomstbestendige BI-architectuur. Samen zorgen we ervoor dat we hét voorbeeld zijn binnen de markt van consumenten gerichte loyaliteit.

'’Data is ons goud. We hebben een grote database en hebben daarom een voorbeeldfunctie. De samenwerking met TeamValue is voor ons oranje met een gouden randje. Ze zijn open en eerlijk, transparant in het delen van resultaten en met hun komst is naast IT ook de business aan het BizDevOps’en geslagen!’’ - Directeur Data & Analytics – dr. Lydia de Haan

Interesse Gewekt?

Meer weten over hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen op het gebied van Business Intelligence & Data Analytics? Ga van data naar inzichten met onze experts.