Xander 7 jaar bij TeamValue. Een magisch getal en vele milestones verder!

Hij viert zijn jubileum. En wij vieren natuurlijk met hem mee! I n deze blog meer over de uitbreiding van het team, opdrachten en zijn milestones.

3
 min read  |  
3/5/2022
 |  
Onze teammembers

Xander is onze oppernerd en CTO. Bij alles over Business Intelligence en Data Analytics gaat hij ‘aan’ en collega’s en opdrachtgevers weten hem maar wat graag te vinden. Wie zijn video heeft bekeken weet dat hij de meeste koffie van kantoor drinkt, een vakidioot is, vol met energie zit en als volwassene graag nog met lego speelt en meedoet aan competitie darten. Xander’s geschiedenis bij TeamValue gaat al even terug... Inmiddels is hij al 7 jaar bij de club en neemt hij je graag mee door zijn succesmomenten!

Magische samenwerking en uitbreiding team

‘’De wereld van BI bestaat vooral uit veel logica, maar magie heb je soms ook een beetje nodig’’, aldus Xander. Wat ik daarmee bedoel? Nou, zonder leuke collega’s, uitdagende opdrachten en ook gewoon een beetje lef en lol in mijn werk is er ook niks aan. 14. Dat is ons magische getal. De helft van 14 is? Precies. 7. Het getal zeven is voor veel mensen hun geluksgetal. Zo ook voor Xander. Een moment om even terug en vooruit te kijken. ‘’Vooruitrijden door in de achteruitkijkspiegel te kijken. Ja, ook die heb je eerder gehoord en blijft voor mij en ons vakgebied gelden’’. Eerder schreven we al een blog over dat statement en waar de samenwerking met eigenaar Anton Cnossen ooit begonnen is. Inmiddels is TeamValue groter dan 2 man. We zijn met 28 collega’s. Man/vrouw, jong/ouder, techneut/techniet en allemaal met ons eigen karakter en ervaring. ‘’Ik heb het voorrecht altijd te werken met technisch goed onderlegde professionals die willen blijven ontwikkelen’’.  

De hoogtepunten van afgelopen 7 jaar in het team?  

  • Een eigen kantoor in Zwolle aan het Hanzeplein (binnenkort ook eentje in omgeving Amsterdam)
  • Ons 5-jarig lustrum en de helikoptervlucht
  • De groei van het team die dit jaar echt een toevlucht nam
  • Ons eerste Gold Partnership met Microsoft een aantal jaar terug die we inmiddels flink hebben weten uit te bouwen
  • De teamdagen die iedere keer weer verrassen
  • En zo ben ik er vast nog wel een paar ‘vergeten’...  

Magische BI-opdrachten  

Xander: ‘’De basis van het team moet goed zijn. Daar kies je een werkgever op uit. Daarnaast is de inhoud van mijn werk enorm belangrijk. Zo heb ik al toffe klussen mogen doen voor ING (in samenwerking met Microsoft), KPMG, Humanitas, Air Miles en ga nog maar even door. We geven niet op als het even spannend of minder leuk is. De persoonlijke klik, samenwerking en gedeeld succes bij het behalen van een project maakt dat je weer de magie voelt. Ik blijf altijd geïnteresseerd in trends, de markt van mijn opdrachtgever en welke waarde zij zoeken (ook als dit tussentijds veranderd). Ik heb in 7 jaar tijd nog geen opdracht hetzelfde gedaan. Dat is gaaf! Ik wil niet puur gedetacheerd worden. Ik wil waarde leveren op de plekken en momenten waar dat nodig is en daar word ik in vertrouwd samen met het team door de opdrachtgevers.  

Nieuwsgierig naar meer? Lees ook:

Magische way of work en flauwe grappen

Het Golden Path en haar principes... Ja, daar is veel over te vertellen... Xander: ‘’Ik heb een voorliefde voor patronen, automatiseren, kennis overdragen en cloud en BI-omgevingen werkbaar en veilig te maken’’. Een uitspraak die velen van mij zullen herkennen? Handjes af van productie! De meeste BI’ers ontwikkelen nog op een productie-omgeving. Dat vinden wij raar. We passen hetzelfde proces toe als bij cloud. Wil je weten hoe? Lees hier meer terug over Automated Deployment.  

Los van de serieuze noot vallen er ook genoeg grapjes op achter de ‘deurmat’ van TeamValue, zoals ‘’Hou jij ook zo van een BIer?’’ of ‘’Wanneer gaan we weer karten? We rijden elkaar eraf, dan past het team weer op 1 baan...’’.  

Geloof jij ook (een beetje) in magie? Ga naar https://jobs.teamvalue.com/  

Meer lezen over Xander en ons BI team?

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Xander Kuiper
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN