Onboarding Marco - zijn eerste 5 weken bij TeamValue

”Ik ben ondertussen 5 weken in dienst van TeamValue en ben verrast hoe snel die tijd voorbij is gegaan.”, aldus Marco.

10
 min read  |  
25/3/2020
 |  
Onze teammembers

”Ik ben ondertussen 5 weken in dienst van TeamValue en ben verrast hoe snel die tijd voorbij is gegaan.”, aldus Marco.

Onboarding bij TeamValue

Mijn onboarding bij TeamValue? De start was fantastisch, op 1 november was TeamValue wedstrijdsponsor van PEC Zwolle – Ajax. TeamValue sponsort PEC Zwolle omdat dit een organisatie is die zich inzet voor een gezonde toekomst voor volwassen en kinderen en omdat PEC, net als wij, gelooft in de kracht van toekomstige generaties. Je leest hier meer over dit sponsorship.

Als “Studio Sport supporter” van Ajax (ik heb wel eens een wedstrijd bezocht) had ik de mogelijkheid om de wedstrijd PEC – Ajax live bij te wonen. Samen met Anton hadden we een mooie gastenlijst van partners (Microsoft en Caesar Groep) en huidige en nieuwe klanten (Allego, KPMG, KPN en VConsyst). Met een groep van 9 mensen hebben we genoten van de wedstrijd en heb ik ervaren dat je op de Business tribune in het Mac3Stadion kunt juichen bij een doelpunt van Ajax. Onze gasten hebben het heel erg naar hun zin gehad en als (nieuwe) TeamValue medewerker heb ik veel gezien en geleerd van de vele mooie gesprekken.

TeamValue en PEC Zwolle

Ik zag die avond een parallel met PEC Zwolle. Anton houdt van voetbal, en dat is nog zwak uitgedrukt. Hij legt de link tussen voetbal en TeamValue als volgt: voetbal zegt veel over hoe we naar organisaties kijken, iedereen heeft zijn of haar specialiteit binnen een team. Tijdens de competitie zijn er momenten van succes en momenten van tegenspoed, de kracht van het team is inspelen op veranderende omstandigheden.

Het werken in een team (of elftal) vraagt om wederzijds vertrouwen, inzicht in het spel en denken onder hoge druk. De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen door het team dat het best kan anticiperen. Dat spel fascineert ons en spelen we ook binnen TeamValue.

Een elftal – blindelings op elkaar vertrouwen

Ik zag die avond ook nog een parallel tussen TeamValue en Ajax; het spelplezier van Ajax en de manier hoe zij elkaar (blindelings) kunnen vinden zie ik ook terug binnen TeamValue. Twee van onze kernwaarden zijn dat we plezier hebben en dat we eigenaarschap nemen en daar zie ik een parallel met Ajax.

Plezier in werken op de vrijdagen als iedereen op kantoor is in Zwolle en elkaar de juiste vragen stellen met de wil om te winnen zie ik daarin terug. Ik merk dat ik vol energie vrijdagmiddag in mijn auto stap om van het weekend te gaan genieten.

Training geven aan het Azure DevOps Onboard & Plan team en opdracht bij ING

Gedurende de maand november heb ik mijn opdracht bij ING voortgezet en heb voor het Azure DevOps Onboard & Plan team ook een bezoek aan de vestiging in Boekarest mogen brengen. Gevolg was van trainingen met maximaal 10 personen per sessie en één per dag naar 3 sessies van 52 personen waarvan 2 op één dag. Waarbij we in Nederland in een kleine ruimte zaten was in Boekarest een deel van de afdeling daar voor 4 dagen afgezet voor de training. Een hele mooie ervaring zo’n grote groep een training te geven, ik heb spontaan respect gekregen voor docenten en leerkrachten met groepen van 30 personen. Daarnaast was en een bezoek aan Boekarest en de beperkte zaken die ik daar heb gezien ook erg leuk! Mocht je ooit naar Boekarest gaan en je hebt tijd voor een goede koffie, dan kan ik in ieder geval de coffeeshop El Padre Coffee Shop & Roastery (Strada Aviator Popișteanu 57 in Boekarest) van harte aanbevelen.

Meer dan een baan alleen

Bij TeamValue voel ik me ondertussen meer dan thuis en maak ik ook gebruik van de secundaire arbeidsvoorwaarde zoals het gebruik van de sportschool. Zoals veel van mijn collega’s word ik door Fit20 ZwolleHanzeland op vrijdagochtend 20 minuten aan het werk gezet om lichaam en geest in balans te brengen. Na die inspanning ga ik met de lift in plaats van de trap naar de 4e verdieping 😊

Kortom, ik geniet van mijn werkzaamheden, mijn collega’s en mijn verdere onboarding bij TeamValue. Neem contact met mij op als je dit interessant vindt en vragen hebt of ook geïnteresseerd bent in een baan bij TeamValue.

Download onze cheat sheet BizDevOps

We combineren data en toekomstgerichtheid met intuïtie en een blijvende gedragsverandering. Hoe? We schreven de eerste stappen voor je uit in onze cheat sheet BizDevOps. Download ‘m nu gratis en start vandaag nog met jouw digitale transformatie.

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
No items found.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN