Joost-Jan 4 jaar bij TeamValue. Over de 4 belangrijke bouwblokken in zijn werk als Cloud Consultant

Een blog over toffe cloud opdrachten, sparren met vakgenoten, persoonlijke ontwikkeling en Ohana.

2
 min read  |  
3/5/2022
 |  
Onze teammembers

Joost-Jan is Cloud Consultant bij TeamValue en heeft wel eens de vergelijking gemaakt dat de cloud architectuur wel erg veel wegheeft van het bouwen met legoblokken. Mocht je die blog gemist hebben, je leest het hier terug. Uit welke 4 bouwblokken de afgelopen 4 jaar TeamValue voor hem bestaat? Toffe cloud opdrachten, sparren met teamgenoten, persoonlijke ontwikkeling en Ohana.

1. Toffe cloud opdrachten

Wat de opdrachten als Cloud Consultant bij TeamValue anders maken dan bij de concullega's in IT-land? De projecten liggen altijd buiten je comfort zone! Spannend? Jazeker. Wil ik dat? Ja, juist! Nu is natuurlijk niet alles nieuw, maar er zit vrijwel altijd een component in waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Of dat nu een stukje techniek is, een nieuwe taal of een opdrachtgever binnen een andere branche: Voor mij betekent dat dat ik toffe opdrachten heb. Binnen andere organisaties waar ze lauter aan detachering doen heb je over het algemeen vrijwel geen keus in je opdrachten. Bij TeamValue doen we consultancy en heb ik dat wel. Een opdracht moet ook echt aansluiten op mijn volgende stap. We geloven ergens in en staan ergens voor.

2. Vakgenoten in de circle Technique  

Misschien heb je er eerder iets over gehoord of gelezen: Het 4-ogen principe. We passen dit zowel toe in ons developmentproces als bij het geven van feedback. Eerder schreef ik er het volgende over Waarom het Golden Path van IT en de Business is. Sparren met vakgenoten is een must binnen ons vakgebied en als je dan collega’s om je heen hebt die daar net zo over denken is dat een feestje! Mocht ik ergens tegenaan lopen, dan is er altijd wel iemand die al wel die ervaring heeft opgedaan of zich er al eens in verdiept heeft. Je helpt elkaar verder. Bij TeamValue ken ik iedereen persoonlijk en weet ik precies wat iemands zijn/haar sterke punten zijn. Dat maakt het teamgevoel. Een veilige basis waarop ik altijd kan terugvallen. En mijn collega’s op mij.  

Wil je ook lezen: Verliefd op de Cloud 

3. Persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen op de techniek ontwikkelen we snel. Ook op persoonlijk vlak liggen er voldoende mogelijkheden. Een coachingstraject kan dan ook onderdeel zijn van je groeiplan. Zijn het toch weer die soft skills hè... Als je naar ons team kijkt dan zie je techneuten (Developers en Engineers) en technieten (Agile Coaches en Scrum Masters). Allemaal kunnen ze op zowel het level van IT als de business meedenken. Daarom zijn we ook juist consultants! Je wordt ‘gedwongen’ om door je eigen plafond te gaan en die kans grijpt iedereen altijd met beide handen aan.  

4. Ohana

Ohana betekent familie. Ik zie mijn collega’s soms vaker dan mijn gezin. In coronatijden is dat natuurlijk iets veranderd, maar ik zie TeamValue wel als mijn tweede familie. Dat is ook de reden dat ik voor een scale-up werk en niet voor een grote corporate. Ik wil echt ergens bij horen en het echte gesprek kunnen voeren. Ik kan hier gewoon mezelf zijn en dan ben ik op mijn best. Het grootste compliment is uiteindelijk dat we als team worden teruggevraagd bij de klant. En dat gebeurt maar wat vaak. Onze successen zijn onze tevreden klanten en de combi van veiligheid & lef die we met elkaar hebben.  

Wil jij ook ‘bouwen met lego’ en ervaren hoe deze bouwblokken er in praktijk uitzien? Bekijk opze vacatures op https://jobs.teamvalue.com/

Meer lezen over Hendrik en ons Cloud team?

Meer informatie over deze blog? Kom in contact met de schrijver(s).
Joost-Jan Huls
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
NU AANMELDEN
Background

Join our team!

TeamValue is een jong en snelgroeiend bedrijf met een stevige basis. Wij zijn op zoek naar mensen die IT-skills hebben en het ook tof vinden om bijvoorbeeld workshops te geven. Samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant. Daar gaat het ons om!